Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní polévka 6x jinak

polévka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

S odvahou zkombinujte suroviny, ze kterých byste polévku obvykle nevařili. Naše nápady na jarní vaření vás okouzlí.

  • Polévka guacamole
    Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.
  • Jarní zeleninová polévka
    Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, nasládlá jarní cibulka a štiplavý pórek k sobě překvapivě dobře pasují.
  • Ředkvičková polévka
    Štiplavou chuť ředkviček i mladých listů zjemní a doladí smetana ke šlehání. Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.
  • Polévka s citronem a vejci
    Šťáva z citronu a vejce promění obyčejný vývar ve svěží řeckou specialitu. Nemáte-li v polévce rádi rýži, zavařte do vývaru těstovinovou rýži z tvrdé pšenice, která má tužší konzistenci. Koupíte ji pod názvem orzo.
  • Polévka se šunkou a zelenými listy
    Povařený hlávkový salát se oproti čerstvému lépe tráví. Vývar ze syrové šunky je zase chutnější než z uzeného masa.
  • Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem
    Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín