Jarní polévka 6x jinak

sdílet:
S odvahou zkombinujte suroviny, ze kterých byste polévku obvykle nevařili. Naše nápady na jarní vaření vás okouzlí.
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, nasládlá jarní cibulka a štiplavý pórek k sobě překvapivě dobře pasují.

Štiplavou chuť ředkviček i mladých listů zjemní a doladí smetana ke šlehání. Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.

Šťáva z citronu a vejce promění obyčejný vývar ve svěží řeckou specialitu. Nemáte-li v polévce rádi rýži, zavařte do vývaru těstovinovou rýži z tvrdé pšenice, která má tužší konzistenci. Koupíte ji pod názvem orzo.

Povařený hlávkový salát se oproti čerstvému lépe tráví. Vývar ze syrové šunky je zase chutnější než z uzeného masa.

Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.




Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit