S odvahou zkombinujte suroviny, ze kterých byste polévku obvykle nevařili. Naše nápady na jarní vaření vás okouzlí.
- Polévka guacamole
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí. - Jarní zeleninová polévka
Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, nasládlá jarní cibulka a štiplavý pórek k sobě překvapivě dobře pasují. - Ředkvičková polévka
Štiplavou chuť ředkviček i mladých listů zjemní a doladí smetana ke šlehání. Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky. - Polévka s citronem a vejci
Šťáva z citronu a vejce promění obyčejný vývar ve svěží řeckou specialitu. Nemáte-li v polévce rádi rýži, zavařte do vývaru těstovinovou rýži z tvrdé pšenice, která má tužší konzistenci. Koupíte ji pod názvem orzo. - Polévka se šunkou a zelenými listy
Povařený hlávkový salát se oproti čerstvému lépe tráví. Vývar ze syrové šunky je zase chutnější než z uzeného masa. - Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem
Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.