Zeleninu ve svěží úpravě máte uvařenou raz dva. Podávejte ji třeba k rybě. Podobně můžete připravit také jarní cibulky.
Ze 4 pórků odkrojte tuhé zelené konce a kořínky, dlouhé pórky přepulte. Pak je svažte provázkem k sobě.
V hrnci uveďte do varu vodu se dvěma neoloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, snítkou tymiánu a trochou soli.
Vložte pórky a vařte je asi 5 minut doměkka. Pak je zchlaďte v ledové vodě, rozvažte provázek, odkrojte ,bubáka‘ a podélně je rozpulte.
Dejte je na talíř a přelijte zálivkou z 1 pokrájené červené cibule, 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, soli a bílého pepře. Na závěr můžete pórky ozdobit dvěma natvrdo uvařenými nastrouhanými žloutky.