0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jedlé kaštany: Jak je využít v kuchyni

kastan
ZDROJ: Rocardo Gomez/Unsplash
sdílet:

Jsou krásné na pohled, voní podzimem a dají se z nich vykouzlit sladké i slané dobroty.

 
  • Jedlé kaštany se musejí před konzumací uvařit nebo upéct a oloupat.
  • Nařízněte je na špičce do kříže a vložte do vroucí vody. Vařte 7 minut a ihned oloupejte (obě slupky) a pak vařte dalších 30 minut doměkka (nebo podle receptu). Také je můžete rovnou vařit asi 45 minut.
  • Pokud jich připravujete větší množství, vyndavejte je postupně a loupejte ještě horké, po vychladnutí to totiž jde těžko.

Syrové kaštany ve slupce jsou náchylné k plesnivění i vysychání a v lednici vám vydrží maximálně dva týdny. Při koupi a před použitím zkuste jeden až dva rozkrojit. Nesmějí být uvnitř černě zabarvené ani tvrdé a vyschlé. Vařené oloupané kaštany můžete zamrazit.

Ochutnejte sladké kaštany v karamelu nebo krémovou polévku z pečených kaštanů. Příjemně vás překvapí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč