Nová registrace Zapomenuté heslo

Jedlé kaštany: Jak je využít v kuchyni

18. 7. 2014
kastan
Rocardo Gomez/Unsplash

Jsou krásné na pohled, voní podzimem a dají se z nich vykouzlit sladké i slané dobroty.

 

  • Jedlé kaštany se musejí před konzumací uvařit nebo upéct a oloupat.
  • Nařízněte je na špičce do kříže a vložte do vroucí vody. Vařte 7 minut a ihned oloupejte (obě slupky) a pak vařte dalších 30 minut doměkka (nebo podle receptu). Také je můžete rovnou vařit asi 45 minut.
  • Pokud jich připravujete větší množství, vyndavejte je postupně a loupejte ještě horké, po vychladnutí to totiž jde těžko.

Syrové kaštany ve slupce jsou náchylné k plesnivění i vysychání a v lednici vám vydrží maximálně dva týdny. Při koupi a před použitím zkuste jeden až dva rozkrojit. Nesmějí být uvnitř černě zabarvené ani tvrdé a vyschlé. Vařené oloupané kaštany můžete zamrazit.

Ochutnejte sladké kaštany v karamelu nebo krémovou polévku z pečených kaštanů. Příjemně vás překvapí.

Sdílet článek

Související články