Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s bílky?

Sněh z bílků
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Zbyly vám po přípravě těsta bílky a vy nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte některý z našich tipů.

 

Pokud víte, že bílky okamžitě nezpracujete, zamrazte je. Po rozmrznutí je můžete použít stejně jako čerstvé. Hodí se například do solné krusty (můžete v ní péct rybu) nebo do trojobalu.

Bílky jsou skvělé do nadýchaných sněhových dezertů. Kromě bílkové rolády, pusinek, dezertů typu pavlova a indiánků můžete zkusit ořechové hromádky: Do bílků přidejte trochu mouky a spoustu ořechů, rozinek, sušeného ovoce, lžící klaďte hromádky na plech s pečicím papírem a při 120 °C usušte v troubě.

Trochu složitější je výroba tureckého medu: Zahřejte 100 g medu, ale nevařte. Tři bílky a 180 g cukru postavte v rendlíku na hrnec s vroucí vodou a šlehejte do zhoustnutí. Míchejte a pomalu přilévejte med. Pak vsypte 120 g ořechů. Nechte vychladnout a poté natřete na dortovou oplatku do centimetrové vrstvy. Přiklopte druhou oplatkou a zatižte. Druhý den nakrájejte.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...