Zbyly vám po přípravě těsta bílky a vy nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte některý z našich tipů.
Pokud víte, že bílky okamžitě nezpracujete, zamrazte je. Po rozmrznutí je můžete použít stejně jako čerstvé. Hodí se například do solné krusty (můžete v ní péct rybu) nebo do trojobalu.
Bílky jsou skvělé do nadýchaných sněhových dezertů. Kromě bílkové rolády, pusinek, dezertů typu pavlova a indiánků můžete zkusit ořechové hromádky: Do bílků přidejte trochu mouky a spoustu ořechů, rozinek, sušeného ovoce, lžící klaďte hromádky na plech s pečicím papírem a při 120 °C usušte v troubě.
Trochu složitější je výroba tureckého medu: Zahřejte 100 g medu, ale nevařte. Tři bílky a 180 g cukru postavte v rendlíku na hrnec s vroucí vodou a šlehejte do zhoustnutí. Míchejte a pomalu přilévejte med. Pak vsypte 120 g ořechů. Nechte vychladnout a poté natřete na dortovou oplatku do centimetrové vrstvy. Přiklopte druhou oplatkou a zatižte. Druhý den nakrájejte.