Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s fíky: Jak je použít v kuchyni

čerstvé fíky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Koupili jste si krásné čerstvé fíky, a teď nevíte, k čemu se hodí?

Zkuste z nich třeba tenhle jednoduchý dezert: Rozpulte je a řezem nahoru vložte do pekáčku. Zakapejte trochou sladkého dezertního vína nebo sherry a tekutým medem. Pečte čtvrt hodiny při 180, v horkovzdušné troubě při 160 °C. Podávejte se zakysanou smetanou a opraženými mandlovými lupínky.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...