0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam s fíky: Jak je použít v kuchyni

čerstvé fíky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Koupili jste si krásné čerstvé fíky, a teď nevíte, k čemu se hodí?

Zkuste z nich třeba tenhle jednoduchý dezert: Rozpulte je a řezem nahoru vložte do pekáčku. Zakapejte trochou sladkého dezertního vína nebo sherry a tekutým medem. Pečte čtvrt hodiny při 180, v horkovzdušné troubě při 160 °C. Podávejte se zakysanou smetanou a opraženými mandlovými lupínky.

Související články

Fíky: Barevná exotika ze Středomoří
  • Suroviny

Fíky: Barevná exotika ze Středomoří

Léto pomalu končí, a tak přichází čas fíků. Sladkého, šťavnatého ovoce dováženého ze Středomoří. Pojďte se s námi o této exotické pochoutce dozvědět něco víc. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit