0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdy marinovat maso

marinování masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zkuste maso marinovat až po opečení. Získáte skvělý dresink.

Marinády dovedou na grilu udělat pěknou paseku. Proto je výhodný opačný postup: maso nebo ryby nejdřív ogrilujte a teprve potom naložte do marinády – tak jako tak by mělo maso po upečení odpočívat – a marinádu pak sníte jako dresink.

Na hovězí je skvělá směs olivového oleje, šalotek či jarních cibulek nakrájených na kolečka a červeného vinného nebo balsamikového octa. Na drůbeží maso se hodí olej s nasekanými bylinkami. Na ryby vyzkoušejte třeba tekutý med smíchaný se sójovou omáčkou.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril
  • Tipy a triky

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Každý druh masa má svá specifika, je dobré také vědět, které části se na grilování hodí a které si raději připravit v hrnci. Pro intenzivnějších chuť a gurmánský zážitek doporučujeme maso 1 až 3 dny před zažehnutím grilu připravit a naložit...
Jak na marinování kuřecího masa?
  • Zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit