Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdy marinovat maso

marinování masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zkuste maso marinovat až po opečení. Získáte skvělý dresink.

Marinády dovedou na grilu udělat pěknou paseku. Proto je výhodný opačný postup: maso nebo ryby nejdřív ogrilujte a teprve potom naložte do marinády – tak jako tak by mělo maso po upečení odpočívat – a marinádu pak sníte jako dresink.

  • Na hovězí je skvělá směs olivového oleje, šalotek či jarních cibulek nakrájených na kolečka a červeného vinného nebo balsamikového octa.
  • Na drůbeží maso se hodí olej s nasekanými bylinkami.
  • Na ryby či vepřové vyzkoušejte třeba tekutý med smíchaný se sójovou omáčkou.
Vyšlo v časopise Apetit.
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...