Celý pepř dávejte do jídla na začátku vaření, mletý až na konci na dochucení.
Čerstvě drcený pepř používejte těsně před koncem vaření nebo než pokrm ponesete na stůl (např. polévky a vývary). Čerstvě drcený můžete použít také před opékáním masa.
Občas není na škodu, když si člověk utřídí pojmy. Obzvláště to platí v momentě, kdy pracujeme s ostrými chilli papričkami, se kterými je důležité nakládat opatrně a s rozmyslem. Pojďme si tedy jednou provždy vysvětlit, jaký je rozdíl mezi...
Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený....
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...
Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....
Ďábelská omáčka, jejíž jméno zná každý milovník pálivých chutí, se více než sto padesát let vyrábí stejným způsobem na stejném místě v Avery Island na jihu USA. Lahvičky s charakteristickou etiketou se tak už dávno staly nedílnou součástí...
Jak vaří a peče Betül Tunc, sledují na Instagramu desítky milionů lidí. Na svém profilu @turkuazkitchen hrají hlavní roli její ruce, svou tvář neukazuje příliš často. Na krátkých videích vznikají vizuálně i chuťově dokonalá díla, na které...