Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdy snáze oddělíte žloutek

vejce v míse - žloutek a bílek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chystáte se péct a potřebujete jen žloutky, nebo bílky?

 

Na zadělávání těsta a pečení je obvykle lepší mít suroviny při pokojové teplotě. Oddělit žloutek od bílku je ale podstatně snazší, když je vejce vychlazené. Nenechávejte tedy ležet na pultě celé vejce, ale jen misku s potřebnou částí.

Vaječné drobnosti:
Potřebujete-li jen polovinu vejce, prošlehejte celé vejce a pak odměřte polovinu. Zbylé prošlehané vejce můžete zamrazit stejně jako samotné bílky. Samotné žloutky se mrazit nedají.

Skryt pre seznam

Video převzato z TopRecepty.cz

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín