0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdy snáze oddělíte žloutek

vejce v míse - žloutek a bílek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chystáte se péct a potřebujete jen žloutky, nebo bílky?

 

Na zadělávání těsta a pečení je obvykle lepší mít suroviny při pokojové teplotě. Oddělit žloutek od bílku je ale podstatně snazší, když je vejce vychlazené. Nenechávejte tedy ležet na pultě celé vejce, ale jen misku s potřebnou částí.

Vaječné drobnosti:
Potřebujete-li jen polovinu vejce, prošlehejte celé vejce a pak odměřte polovinu. Zbylé prošlehané vejce můžete zamrazit stejně jako samotné bílky. Samotné žloutky se mrazit nedají.

Související články

Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
Čím nahradit vejce v kuchyni? Inspirujte se našimi tipy
  • Suroviny

Čím nahradit vejce v kuchyni? Inspirujte se našimi tipy

Zjistili jste, že máte alergii na vejce? Nebo dodržujete zásady veganství? Ať už vejce nemůžete jíst z jakéhokoli důvodu, ale nechcete se vzdát jídel, jejichž příprava si je žádá, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje mnoho způsobů, jak tuto...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit