0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kdy snáze oddělíte žloutek

vejce v míse - žloutek a bílek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chystáte se péct a potřebujete jen žloutky, nebo bílky?

 

Na zadělávání těsta a pečení je obvykle lepší mít suroviny při pokojové teplotě. Oddělit žloutek od bílku je ale podstatně snazší, když je vejce vychlazené. Nenechávejte tedy ležet na pultě celé vejce, ale jen misku s potřebnou částí.

Vaječné drobnosti:
Potřebujete-li jen polovinu vejce, prošlehejte celé vejce a pak odměřte polovinu. Zbylé prošlehané vejce můžete zamrazit stejně jako samotné bílky. Samotné žloutky se mrazit nedají.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč