0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kypřidla v kostce

suroviny na pečení
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Víte, jaký je rozdíl mezi kypřicím práškem, jedlou sodou a sodou bikarbonou?

Druhé dvě jsou jedno a totéž. Kypřicí prášek obsahuje coby kypřicí látky zásaditou jedlou sodu plus (zpravidla) kyselý difosforečnan disodný, popřípadě vinný kámen. Vinný kámen se také používá jako samosatná kypřicí přísada, na rozdíl od difosforečnanu je považován za zdraví prospěšný.

Související články

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče
  • ARCHIV / nepridavat nove

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče

Kynuté těsto může začátečníkům připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není. Pozor na vyšší teplotu Vše nad 55 °C je během kynutí špatně. Teplo však mají kvasinky rády, proto by...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit