0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maki s mistrem suši

Maki s mistrem suši
sdílet:
Naučte se balit skvělé rolky s Markem Horou, nejlepším suši mistrem u nás. Suši totiž není žádná věda, stačí jen pár ingrediencí a trocha cviku. Garantujeme vám, že tentokrát to zvládnete i vy!

Marka Horu si možná pamatujete z loňského Prague Food Festivalu, kde vás u našeho stánku učil celé odpoledne dělat suši. „Příprava suši je velmi jednoduchá,“ říká suši mistr, který dělá čest svému jménu – je to opravdu chlap jak hora! „Stačí jen pár surovin, řasa a zajímavá náplň,“ dodává. Na suši toho skutečně moc nepotřebujete. Základem je naučit se správný postup, nakoupit kvalitní a čerstvé ingredience a pak už si chutě můžete do jednotlivých rolek skládat podle svého.

Pravidla a doporučení


„Příprava suši nabízí ohromný prostor pro fantazii, neexistují totiž žádné doporučené ani zakázané suroviny nebo kombinace,“ říká Marek Hora. Kontruji, že párek by do suši asi nedal. „Já ne, ale v Japonsku je možné všechno,“ odpoví. A já mu věřím, Marek Hora je totiž českým ambasadorem japonské suši asociace, a to je obrovská pocta. O suši ví všechno, ovšem na dotaz začínající „proč“ vám nikdy neodpoví. „V Japonsku se nikdo neptá proč, ale dělá vše podle svého učitele, nikdo postup nezpochybňuje,“ vysvětluje.

Zatímco při tvorbě rolek máte prakticky volnou ruku, samotná konzumace suši ctí jistá pravidla. „Nejhorší je udělat si k suši bazén sójové omáčky s rozmíchaným wasabi,“ obrací oči v sloup Marek. „Jde přece o to, cítit na jazyku samotnou rolku, kombinaci všech chutí náplně s rýží a řasou, ne si zalít jazyk solí,“ dodává suši mistr.

Návod, jak připravit různé druhy maki suši, najdete v lednovém Apetitu. Naučte se japonské suši od mistra!

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit