0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mlsejte s láskou

cupcakes
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vyznejte lásku sladkým dezertem. Ty naše andělsky voní po růžích a svádějí hříšnou čokoládou. Sveďte i vy svého Valentýna.

 

Jahodová panna cotta vás naláká svojí zamilovaně růžovou barvou. Pro větší chuťový i vonný efekt můžete do smetany přimíchat pár kapek růžové vody. Vyhrajte si se závěrečným zdobením dezertu a nelitujte peněz ani námahy na koupení sušených růžových poupat a kvalitní čokolády na polevu.

Hříšně dobrý čokoládový cheesecake vám nedá od čokolády odpočinout, dokud nedojíte poslední sousto. Vybírejte proto osvědčenou značku, kterou s chutí sníte i samotnou. Chcete-li, můžete cheesecake odlehčit kopečkem neslazené vyšlehané smetany.

Sklízejte i v den svatého Valentýna ovace za své cukrářské umění. Malinový dort upečte nejlépe ve tvaru srdce, pokud však máte jen kulatou formu, netrapte se – chutnat vám bude i tak. Nakyslá chuť voňavých malin krásně kontrastuje s hutnou čokoládovou polevou.

Není to dezert, ale k oslavám lásky se báječně hodí – šampaňské s kapkou růžového sirupu. Co dodat víc?

Související články

Afrodiziaka na talíři
  • Tipy a triky

Afrodiziaka na talíři

Co zařadit do valentýnské večeře, abyste si po ní nešli zdřímnout na kanape?...
Jídlo jako omamné afrodiziakum
  • Tipy a triky

Jídlo jako omamné afrodiziakum

Svátek svatého Valentýna patří v mnoha zemích po celém světě k oslavám lásky a zamilovanosti. Čtrnáctý únor je ideální příležitostí k přípravě nevšedního gurmánského zážitku, který můžete ještě podpořit speciálními ingrediencemi s...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit