Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Musaka s bramborami

AD
Musaka s bramborami
sdílet:

Musaka je tradiční pokrm oblíbený hlavně v Řecku a na Balkáně. Obvykle se skládá z vrstev plátků lilků nebo brambor, mletého masa –  jehněčího nebo hovězího, rajčatové omáčky a bohatou bešamelovou omáčkou.


Na přípravu řecké speciality potřebujete:

  • 500 g mletého masa
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 500 g brambor
  • 150 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 0,05 dcl olivového oleje Minerva Classic 300 g rajčat
  • sůl, pepř
  • koření oregano
  • bazalka

Postup přípravy:

1. Základem musaky je jemná bešamelová omáčku. Její příprava je jednoduchá a dodá pokrmu tu pravou lahodnou chuť. Nejprve si v menším hrnci rozehřejte olivový olej Minerva Classic na vaření (0,2 dl), poté přidejte mouku (30 dkg) a nechte chvilku povařit (cca 5 min). Poté zalijte 33% smetanou (250 ml) a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Bešamel nakonec dochuťte solí a pepřem a nechte vychladit.

2. Mleté maso opracujte s cibulkou a česnekem do měkka, osolte a opepřete. Veškeré suroviny nakrájejte na tenké plátky (brambory, lilek, cuketu, rajčata). Do olejem vymazané formy začněte skládat suroviny. Nejdříve brambory, na ně cuketu, lilek, mleté maso, rajčata, poté znovu brambory a nakonec vše potřete vrstvou vychlazeného bešamelu. Vše dejte do vyhřáté trouby na 35 až 45 minut. Ke konci pečení můžete ještě zasypat sýrem. Musaku krájíme na kostky a podáváme třeba se zakysanou smetanou.

Propagace značky Minerva.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín