0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na nákupech: hmoždíř

hmoždíř
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Bylinkové pesto, kořeněná marináda či zálivka na salát – hmoždíř v létě nedáme z ruky. Jak vybrat toho nejlepšího pomocníka?

Následující rady vám pomohou rozhodnout se pro hmoždíř, který vám dlouho vydrží a práce vám s ním půjde od ruky.

MATERIÁL

Obecně platí, čím tvrdší, tím lepší. Bytelný kámen proto jasně vítězí před keramikou i nerezem. Vnitřek hmoždíře by měl být přirozeně hrubý. Více o materiálech, ze kterých může být hmoždíř vyrobený, najdete v článku tady.

TLOUK

Dřevěný je příjemný do ruky, nasává ale pachy. Nehrozí však u něj, že vám nechtěně spadne na zem a rozbije se. Paličku si pořádně osahejte, musí vám padnout do dlaně. Pozor, aby nebyla příliš krátká – při tření pesta nebo marinády byste si máčeli ruce v obsahu.

VELIKOST

Hmoždíř nekupujte zbytečně velký, pokud si pesto obvykle připravujete jen pro sebe. Malý hmoždíř zase není vhodný pro ty, kteří vaří ve velkém. Ideální průměr je okolo 17 cm. Hmoždíř by neměl být příliš mělký, aby se do něj vše vešlo a přísady nevyskakovaly ven. Pozor na hmoždíře s úzkou základnou – nádoba by nebyla stabilní a mohla by se převrhnout.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč