0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na nákupu: máslo

chleba s vejcem a máslem
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Chuti ani struktuře dobrého másla se rostlinný ztužený tuk nevyrovná. Jak vybrat to nejlepší?

Dobré máslo můžete poznat už po přečtení etikety. Nenajdete na ní rostlinné tuky, emulgátory, barviva ani další aditiva. Sledujte také obsah tuku, který by měl být nejméně 80 %. Při nákupu se zaměřte na másla, která mají na etiketě uvedeného konkrétního výrobce.

Vybráno? Doma hned kousek ochutnejte. Dobré máslo má výraznou smetanovou chuť. Příjemně svěže a čerstvě voní po tučném mléku či smetaně. Použít ho můžete na chleba, do pomazánek, na pečení i smažení či opékání.

Tip Apetitonline.cz:

Vypěstovali jsme si závislost na úžasně smetanovém másle, které prodává paní Jalůvková z farmy Štěpánovsko. Chodíme si pro něj každou středu na Jiřák. Pokud pro něj taky vyrazíte, nechte si ukrojit pořádnou kostku: část uložte do lednice, část do mrazáku do zásoby na pečení. Slibujeme, že lepší chleba s máslem a medem jste nejedli!

Související články

Jak poznáte máslo a vyznáte se v jeho druzích?
  • Suroviny

Jak poznáte máslo a vyznáte se v jeho druzích?

Péct, vařit a čarovat v kuchyni bez másla určitě jde, s máslem ale jídlo získává další rozměr. Mnohé pokrmy na chuti másla přímo stojí. S jakými másly se můžete setkat a která na co použít? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit