
Chuti ani struktuře dobrého másla se rostlinný ztužený tuk nevyrovná. Jak vybrat to nejlepší?
Dobré máslo můžete poznat už po přečtení etikety. Nenajdete na ní rostlinné tuky, emulgátory, barviva ani další aditiva. Sledujte také obsah tuku, který by měl být nejméně 80 %. Při nákupu se zaměřte na másla, která mají na etiketě uvedeného konkrétního výrobce.
Vybráno? Doma hned kousek ochutnejte. Dobré máslo má výraznou smetanovou chuť. Příjemně svěže a čerstvě voní po tučném mléku či smetaně. Použít ho můžete na chleba, do pomazánek, na pečení i smažení či opékání.
Tip Apetitonline.cz:
Vypěstovali jsme si závislost na úžasně smetanovém másle, které prodává paní Jalůvková z farmy Štěpánovsko. Chodíme si pro něj každou středu na Jiřák. Pokud pro něj taky vyrazíte, nechte si ukrojit pořádnou kostku: část uložte do lednice, část do mrazáku do zásoby na pečení. Slibujeme, že lepší chleba s máslem a medem jste nejedli!