Na nákupu: zvěřina

Na nákupu: zvěřina
sdílet:
Výrazná chuť zvěřiny souzní především se zemitými tóny podzimní zeleniny a s vínem. Poradíme vám, jak maso v obchodě vybírat ještě předtím, než se pustíte do vaření.

JELEN & SPOL.

  • Vzhledem k tomu, že je jelení, srnčí i daňčí maso poměrně málo tučné, hodí se spíš k rychlejší tepelné úpravě anebo ho můžete upravovat podobně jako hovězí maso.
  • Čím kratší tepelná úprava, tím je důležitější kupovat maso pouze z osvědčených zdrojů, které prošlo veterinární kontrolou.

DIVOKÝ KRÁLÍK

  • Divoký králík se od domácího liší především barvou masa – divoké je pevnější, tmavší, růžovohnědé. Divocí králíci navíc bývají menší než jejich příbuzní z králíkáren.
  • Pokud ho koupíte v obchodě, bude stažený a vyvržený; jestliže ho dostanete od myslivce, zůstane to na vás.



BAŽANT

  • Bažant je skvělý pečený se slaninou a podávaný s máslovou kaší z kořenové zeleniny. To ovšem neznamená, že byste ho nemohli vařit podobně jako kuře nebo slepici. Bažantí stehna bývají poměrně tuhá, hodí se proto především k dušení. U prsíček je důležité, aby se během úpravy nevysušila.

DIVOČÁK

  • Doporučujeme maso ze zvířat zastřelených v našich lesích – je plné vitaminů a minerálů, méně tučné a chutnější než dovážené mražené kančí. To může pocházet z pochybných chovů a kvůli tomu postrádat očekávané výživové hodnoty.
  • Pokud maso pečete v celku, svažte ho, aby zůstalo šťavnaté.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit