Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na neděli: sladká snídaně 5× jinak

Na neděli: sladká snídaně 5× jinak
sdílet:

Ať už si ji dáte v posteli, nebo u jednoho stolu, vždy potěší. Krásné nedělní ráno…

Udělejte výjimku a místo míchaných vajíček nebo sýrových toustů připravte v neděli snídani, která se sladce rozplývá na jazyku. Máme pro vás pětici nápadů, které můžete libovolně obměňovat podle zásob ze spižírny a lednice. Jsou prostě báječné. A pro všechny!

Skořicové lívance s medem můžete doplnit oblíbenou marmeládou nebo kopečkem smetanového jogurtu. Podle zámořského zvyku se polévají i javorovým sirupem.
Tip z redakční kuchyně: Uvařte si k lívancům jablečné pyré. Jablka omyjte, očistěte, i se slupkou nakrájejte na menší kousky. V rendlíku je podlijte vodou nebo jablečným moštem, dochuťte vanilkovým cukrem, kapkou citronové šťávy a skořicí. Změklá jablka rozmačkejte šťouchadlem na brambory a ještě chvíli povařte. Teplá i studená jsou báječná k lívancům, na palačinky nebo do jogurtu.

Šlehaný tvarohový krém stačí prostě navrstvit, a máte snídani snů. Mascarpone zjemní nakyslost tvarohu a banán můžete zaměnit za jakékoli ovoce, které máte po ruce. Když místo lupínky posypete krém hoblinami čokolády, získáte rázem pohár, který přijde vhod po nedělním obědě.
 
Jablečný toust voní zimním ovocem a hřejivou skořicí. Můžete ho naplnit i jiným měkkým ovocem nebo čokoládovou pomazánkou. Co takhle zkombinovat banány a nutelu? Nám chutnal i s ovocným tvarohem.

Šátečky z listového těsta se v našem receptu plní broskvemi a džemem. My však máme vyzkoušenou ještě jednu náplň, a to přímo od bohyně kuchyně Nigelly Lawson. Čtvereček dobré mléčné čokolády zapečený v listovém těstě zaručí snídaňové blaho.

Snídaně v koktejlu se nám osvědčila jako báječný vyprošťovák po nocích, kdy se tělo bouří a ústa se zdráhají cokoli sníst. Věřte nám, krémový koktejl krásně klouže do žaludku a organismu dodá vše, co v takové chvíli potřebuje. Navíc má tolik obměn, že se vám nikdy neomrzí.

Připravila Jana Kopřivová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín