Vytáhněte voňavý pekáč z trouby a pozvěte rodinu k obědu.
Kuře je v dnešní době bohužel druh masa, u kterého víc než u jiných záleží, jak kvalitní koupíte. Příliš rychle vyprodukovaná drůbež, vyhnaná do jateční váhy v rekordním čase různými granulemi, získává často znatelnou pachuť.
Zvláště důležitá je kvalita u receptu na kuře pečené na másle. Neobsahuje žádné koření, jen sůl. Měli byste tam totiž cítit jen opravdovou, ničím nezastřenou chuť kuřecího masa, pouze zjemněnou máslem. Kuře na másle je recept babičky redaktorky Katky Švejdové. Másla tam dávala ještě mnohem více, ale když Katka její recept e-mailem poslala svým kamarádkám, mnohé to považovaly za překlep a vtipkovaly na téma ‚jak vyrobit z dietního kuřete kalorickou bombu‘. Katku však nepřesvědčí. „Já dodnes cítím chuť babiččina máslového kuřete na jazyku a rozhodně vám při přípravě tohoto receptu doporučuji přestat myslet na hubnutí a klidně másla přidat,“ radí.
Kuře pečené na způsob bažanta určitě zkuste. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu. Kuře na másle i na způsob bažanta vám bude chutnat se šťouchanými bramborami.