0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: bylinkové knedlíky ke svíčkové

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houskovou klasiku jsme vylepšili o bylinky.

Vítané jarní zpestření si snadno uvaříte i vy sami. Přísady máte nejspíš doma, přípravu zvládnete za chvíli.

Ingredience:

  • 4 tvrdší housky, nakrájené na kostičky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka muškátového květu
  • hrst nasekané petrželky nebo jiných bylinek
  • 1 lžíce másla, změklého
  • 50 g hrubé mouky

Příprava jídla:

1 Do mísy vsypte na kostičky nakrájené housky, pokropte je mlékem prošlehaným s vejcem. Osolte a ochuťte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekané bylinky, spojte s máslem a moukou. Hmotu nechte chvíli odležet.
2 Vytvarujte osm kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící. Každý knedlík rozkrojte napůl.

Tip redakce: Doslova božsky chutnají knedlíky se svíčkovou na smetaně. Náš oblíbený recept najdete tady.

Související články

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!
  • Jak na to

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!

Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože domácí se vám už několikrát nepovedly? Je pravda, že příprava této nejoblíbenější české přílohy dokáže potrápit nejednu hospodyni. Neházejte ještě flintu do žita a vyzkoušejte je připravit v ...
Knedlíky vařené v sáčku
  • Tipy a triky

Knedlíky vařené v sáčku

Jak na jednoduché knedíky? Máme pro vás rychlý návod, jak tuto přílohu připravit doslova za pár minut. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit