0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: bylinkové knedlíky ke svíčkové

Na víkend: bylinkové knedlíky ke svíčkové
sdílet:
Houskovou klasiku jsme vylepšili o bylinky.

Vítané jarní zpestření si snadno uvaříte i vy sami. Přísady máte nejspíš doma, přípravu zvládnete za chvíli.

Ingredience:

  • 4 tvrdší housky, nakrájené na kostičky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka muškátového květu
  • hrst nasekané petrželky nebo jiných bylinek
  • 1 lžíce másla, změklého
  • 50 g hrubé mouky

Příprava jídla:


1 Do mísy vsypte na kostičky nakrájené housky, pokropte je mlékem prošlehaným s vejcem. Osolte a ochuťte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekané bylinky, spojte s máslem a moukou. Hmotu nechte chvíli odležet.
2 Vytvarujte osm kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící. Každý knedlík rozkrojte napůl.

Tip redakce: Doslova božsky chutnají knedlíky se svíčkovou na smetaně. Náš oblíbený recept najdete tady.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit