Houskovou klasiku jsme vylepšili o bylinky.
Vítané jarní zpestření si snadno uvaříte i vy sami. Přísady máte nejspíš doma, přípravu zvládnete za chvíli.
Ingredience:
- 4 tvrdší housky, nakrájené na kostičky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- špetka muškátového květu
- hrst nasekané petrželky nebo jiných bylinek
- 1 lžíce másla, změklého
- 50 g hrubé mouky
Příprava jídla:
1 Do mísy vsypte na kostičky nakrájené housky, pokropte je mlékem prošlehaným s vejcem. Osolte a ochuťte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekané bylinky, spojte s máslem a moukou. Hmotu nechte chvíli odležet.
2 Vytvarujte osm kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící. Každý knedlík rozkrojte napůl.
Tip redakce: Doslova božsky chutnají knedlíky se svíčkovou na smetaně. Náš oblíbený recept najdete tady.