Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: bylinkové knedlíky ke svíčkové

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houskovou klasiku jsme vylepšili o bylinky.

Vítané jarní zpestření si snadno uvaříte i vy sami. Přísady máte nejspíš doma, přípravu zvládnete za chvíli.

Ingredience:

  • 4 tvrdší housky, nakrájené na kostičky
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka muškátového květu
  • hrst nasekané petrželky nebo jiných bylinek
  • 1 lžíce másla, změklého
  • 50 g hrubé mouky

Příprava jídla:

1 Do mísy vsypte na kostičky nakrájené housky, pokropte je mlékem prošlehaným s vejcem. Osolte a ochuťte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekané bylinky, spojte s máslem a moukou. Hmotu nechte chvíli odležet.
2 Vytvarujte osm kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící. Každý knedlík rozkrojte napůl.

Tip redakce: Doslova božsky chutnají knedlíky se svíčkovou na smetaně. Náš oblíbený recept najdete tady.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...