Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: kouřem vonící uzené

uzené maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nevíte, jak naložit s uzeným masem? Máme pro vás pár skvělých tipů.

Uzené maso můžete využívat samostatně, nebo jako základ dalších jídel, kterým dodá neopakovatelnou chuť a vůni. Například kostičky bílé uzené slaniny patří při opékání k cibuli v základu mnohých omáček. Uzené maso můžete nakrájet také do šťávy při pečení kuřete. Kostičky uzeného jsou chutné také v bramborácích a smaženkách.

Vařené uzené

Samostatnou kapitolou jsou jídla, která jsou na uzeném přímo postavená. Dát si ho můžete pečené či vařené. Pokud si nejste jisti, zda uzené maso nejdřív uvařit, zeptejte se svého řezníka, u kterého maso nakupujete. Některé už bývá předvařené. Tato úprava je však zcela zbytečná, pokud maso pečete. K vařenému uzenému si dejte některou z tradičních českých omáček. Co třeba křenovou s houskovým knedlíkem, či povidlovou s knedlíkem bramborovým? Nebo si vyberte některý z našich receptů na oběd s kouřem vonícím masem.

6 jídel s uzeným masem:

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...