Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: menu z košíku

obložený sendvič
ZDROJ: Rawpixel.com, Monika
sdílet:

Snídaně, oběd i večeře v trávě

Po propršeném víkendu a chladném pracovním týdnu nás opět čekají teplé a slunečné dny. Vyrazte na piknik nebo na výlet. Přesvědčíte se, že na čerstvém vzduchu chutná jídlo úplně jinak.

Vyberte místo

Pokud vyrážíte na výlet, posvačíte nejspíš tam, kde vás zrovna bude honit mlsná (nebo dostihne neodbytný hlad). Místo na piknik ale vybírejte s rozmyslem. Pokud je v jeho blízkosti strom, který vás ochrání před ostrými slunečními paprsky, máte vyhráno. Pozor si také dávejte na frekventované trasy pejskařů.

Zabalte to

Plastové krabičky, termotaška s hliníkovou vložkou, která dobře drží teplo či chlad, termoska na citronádu nebo ledový čaj – bez této základní sady neuděláte ani krok. Na piknik se vybavte také hezkým nádobím a příbory. Zkuste pro jednou zapomenout na jednorázové plastové nádobí a vezměte s sebou krásné skleničky i talířky, na kterých hodujete také v pohodlí domova.

Dobroty z košíku

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...