Naučte se domácí ochucenou majonézu

sdílet:
Skvělá k fish & chips, burgerům i opékané zelenině.

Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej (přibližně 280 ml), až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).
 

NĚCO NAVÍC


Bojíte se, aby se vám majonéza nesrazila? Zaručeně hladkou a krémovou majonézu přípravíte snadno. Potřebujete jen jednoho šikovného pomocníka, a to tyčový mixér. Všechny přísady (žloutky, hořčici, ocet a olej) navrstvěte do úzké vyšší nádoby, která v ideálním případě kopíruje šířku spodní části tyčového mixéru. Mixér zapněte a pomalu táhněte směrem nahoru. Voilà, vaše domácí majonéza je hotová. Dochuťte ji tak, jak máte rádi.

 

Autor: Redakce Apetit

Comments

Svatava Fialová

Majoneza je super. Bylo by možné, prosím, přidat ikonku na zařazeni do kuchařky, ať to nemusím pokaždé vyhledávat:-) Dekuji

Martina Zajícová

Dobrý den, paní Fialová,
máme velkou radost, že se majonéza osvědčila :-)! Bohužel se jedná o článek, nikoli recept, proto si nejsem jistá, zda bude ikonku možné přidat, ale zeptám se! Za celou redakci přeji krásné léto.

Obchod Apetit