0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Naučte se domácí ochucenou majonézu

Naučte se domácí ochucenou majonézu
sdílet:
Skvělá k fish & chips, burgerům i opékané zelenině.

Na domácí majonézu dejte do mísy 2 žloutky, 1 lžíci dijonské hořčice a 1 lžíci vinného octa. Osolte, opepřete a prošlehejte. Za stálého šlehání přilévejte pomalu olivový olej (přibližně 280 ml), až vznikne hustá majonéza. Do ní přidejte najemno nasekanou malou šalotku a 2 malé, najemno nakrájené nakládané okurky (cornichon). Na závěr dochuťte pár kapkami citronové šťávy a trochou nasekaných bylinek (petrželka, kerblík, pažitka).
 

NĚCO NAVÍC


Bojíte se, aby se vám majonéza nesrazila? Zaručeně hladkou a krémovou majonézu přípravíte snadno. Potřebujete jen jednoho šikovného pomocníka, a to tyčový mixér. Všechny přísady (žloutky, hořčici, ocet a olej) navrstvěte do úzké vyšší nádoby, která v ideálním případě kopíruje šířku spodní části tyčového mixéru. Mixér zapněte a pomalu táhněte směrem nahoru. Voilà, vaše domácí majonéza je hotová. Dochuťte ji tak, jak máte rádi.

 

Autor: Redakce Apetit

Comments

Svatava Fialová

Majoneza je super. Bylo by možné, prosím, přidat ikonku na zařazeni do kuchařky, ať to nemusím pokaždé vyhledávat:-) Dekuji

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Fialová,
máme velkou radost, že se majonéza osvědčila :-)! Bohužel se jedná o článek, nikoli recept, proto si nejsem jistá, zda bude ikonku možné přidat, ale zeptám se! Za celou redakci přeji krásné léto.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit