Nože, které by vám doma neměly chybět

sdílet:
Jaká je základní výbava každého kuchaře?

Kuchařský nůž neboli chef knife


Pokud byste měli mít doma jen jeden jediný nůž, pak to musí být právě kuchařský. Má širokou čepel, díky které s ním zvládnete vše od sekání bylinek po krájení masa.

Kuchyňský nůž


Má středně širokou čepel, díky které se ke krájení hodí, když je kuchařský nůž příliš velký.

Nůž na pečivo


Vroubkovaný nůž je v kuchyni nepostradatelný na krájení rovných plátků pečiva. Využijete ho také při krájení rajčat.

Filetovací nůž


Ideální pro zpracování masa a krájení tenkých plátků (rostbífu, carpaccia apod.)

Nůž na zeleninu


Malý nožík zvládne oloupat brambory, oškrábat mrkev i nakrájet ovoce.

Vykosťovací nůž


Díky pružné špičce s ním snadno vykostíte kuře. Hodí se i ke špikování.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit