Jaká je základní výbava každého kuchaře? Bez jakého nože se kuchař neobejde? Kterým nožem se čistí zelenina, jaký můžete univerzálně použít.
Kuchařský nůž - chef knife
Pokud byste měli mít doma jen jeden jediný nůž, pak to musí být právě kuchařský. Je totiž univerzální.
- Má širokou čepel, díky které s ním zvládnete vše od sekání bylinek po krájení masa.
Kuchyňský nůž
- Má středně širokou čepel, díky které se ke krájení hodí, když je kuchařský nůž příliš velký.
Nůž na pečivo
- Nůž se zoubky nebo vroubkatý nůž je v kuchyni nepostradatelný na krájení pečiva. Využijete ho i při krájení rajčat.
Filetovací nůž
- Jde o nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, ideální pro filetování ryb, zpracování masa a krájení tenkých plátků (rostbífu, carpaccia apod.)
Nůž na zeleninu
- Malý nožík s krátkou čepelí, se kterým zvládnete oloupat brambory, oškrábat mrkev, zbavit cibuli i česnek slupek nebo nakrájet ovoce.
Vykosťovací nůž
- Díky pružné špičce s ním snadno vykostíte kuře. Hodí se i ke špikování.