0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nože, které by ve vaší kuchyni neměly chybět

nože
ZDROJ: Danilo Rios/Unsplash
sdílet:

Jaká je základní výbava každého kuchaře? Bez jakého nože se kuchař neobejde? Kterým nožem se čistí zelenina, jaký můžete univerzálně použít.

Kuchařský nůž - chef knife

Pokud byste měli mít doma jen jeden jediný nůž, pak to musí být právě kuchařský. Je totiž univerzální.

  • širokou čepel, díky které s ním zvládnete vše od sekání bylinek po krájení masa.

Kuchyňský nůž

  • středně širokou čepel, díky které se ke krájení hodí, když je kuchařský nůž příliš velký.

Nůž na pečivo

  • Nůž se zoubky nebo vroubkatý nůž je v kuchyni nepostradatelný na krájení pečiva. Využijete ho i při krájení rajčat.

Filetovací nůž

  • Jde o nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, ideální pro filetování ryb, zpracování masa a krájení tenkých plátků (rostbífu, carpaccia apod.)

Nůž na zeleninu

  • Malý nožík s krátkou čepelí, se kterým zvládnete oloupat brambory, oškrábat mrkev, zbavit cibuli i česnek slupek nebo nakrájet ovoce.

Vykosťovací nůž

  • Díky pružné špičce s ním snadno vykostíte kuře. Hodí se i ke špikování.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč