Ochutnejte domácí paštiku, dostane vás

sdílet:
Pâté neboli paštika chutná výborně namazaná na čerstvém chlebu a ozdobená bylinkami.

Je těžké narazit v obchodě na paštiku, která by vyhovovala poměrem kvality a ceny. V levných paštikách byste stopu po opravdovém masu hledali těžko. Vyrábějí se mísením kůží, škrobu a drůbežích zbytků, které se oddělují od dobrého masa. Drahé paštiky sice obsahují opravdu kvalitní části masa a výrazné koření, ale nedají se kupovat pořád. Proto je vůbec nejlepší si takovou domácí paštiku vyrobit doma. Jednak víte, co jíte, a rozhodně se vyplatí i finančně.

Játrovka s jablečno-šafránovým čatní se pyšní vysokou kvalitou, o čemž svědčí i koňak, který je v základu a který se přidává pouze do opravdu dobrých paštik. Připravte se na dobrodružné zapalování koňaku na pánvi s bylinkami. Jestliže si na zapálenou paštiku netroufáte, zkuste klidnější domácí paštiku z kuřecích jater, která se setkala s úspěchem na letním Prague Food Festivalu. Srnčí paštika se skvěle hodí k probíhající sezoně zvěřiny. Získá krásnou vůni díky vonné kytičce, která sestává z tymiánu, bobkového listu, šalvěje a citronové kůry. Rozdělit ji můžete do malinkých mističek, které pak rozdáte svým hostům.

3x recept na paštiku:


Připravila Lucie Perlíková
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit