0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte domácí paštiku, dostane vás

pastika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pâté neboli paštika chutná výborně namazaná na čerstvém chlebu a ozdobená bylinkami.

Je těžké narazit v obchodě na paštiku, která by vyhovovala poměrem kvality a ceny.

  • V levných paštikách byste maso hledali těžko.  Kolik je v nich jater, se taky prakticky nedovíte.
  • Drahé paštiky sice obsahují opravdu kvalitní části masa a výrazné koření, ale nedají se kupovat pořád. Proto je vůbec nejlepší si takovou domácí paštiku vyrobit doma. Jednak víte, co jíte, a rozhodně se vyplatí i finančně.

Játrovka s jablečno-šafránovým čatní se pyšní vysokou kvalitou, o čemž svědčí i koňak, který je v základu a který se přidává pouze do opravdu dobrých paštik. Připravte se na dobrodružné zapalování koňaku na pánvi s bylinkami.

Jestliže si na zapálenou paštiku netroufáte, zkuste klidnější domácí paštiku z kuřecích jater, která se setkala s úspěchem na letním Prague Food Festivalu.

Srnčí paštika se skvěle hodí k probíhající sezoně zvěřiny. Získá krásnou vůni díky vonné kytičce, která sestává z tymiánu, bobkového listu, šalvěje a citronové kůry. Rozdělit ji můžete do malinkých mističek, které pak rozdáte svým hostům.

Související články

Domácí paštika: Delikatesa, kterou zvládnete během chvilky
  • Tipy a triky

Domácí paštika: Delikatesa, kterou zvládnete během chvilky

Paštiku ochutnal snad každý z nás. Jako malí jsme ji baštili k svačině, kterou nám připravily maminky. Jako velcí si ji hravě zvládnete připravit i sami. Stačí pár kvalitních ingrediencí a špetka fantazie. Poradíme, jak připravit lahodnou...
Nahlédněte do tajů párování jídla s vínem
  • Poradna

Nahlédněte do tajů párování jídla s vínem

Menu vyhlášených restaurací, které svým zákazníkům poskytují komplexní gastronomický zážitek, se neobejde bez spolupráce s vinařským odborníkem - sommeliérem. Jak sommeliér vybírá vína vhodná k jednotlivým pokrmům?  Podívejte se s námi...
Autor: Lucie Perlíková

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit