Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maso a pomeranče? Chutná i zdraví prospěšná kombinace

Máte rádi maso, ale už vás nenapadá, jak a s čím jej kombinovat? Vyzkoušejte pomeranče. Že vás kombinace slaného masa a sladkokyselého ovoce neláká? Možná, že po přečtení tohoto článku změníte názor. Prozradíme vám, proč je kombinace masa a pomerančů skvělou volbou a jak tyto dvě suroviny spojit, aby vznikl lahodný pokrm.

Ochutnejte jemné a podmanivé ořechové omáčky

Oříšky s oblibou mlsáme jen tak samotné nebo opražené. Skvěle se také hodí do dezertů a sladkých jídel. Už jste je ale někdy zkoušeli v omáčce skvěle doplňující chuť masa i čerstvé zeleniny? Přinášíme vám řadu receptů na ořechové omáčky, které jsou nejen chutné, ale také nabité řadou zdraví prospěšných látek.

Jak na dokonalé lasagne?

Chcete překvapit své blízké neodolatelnou večeří? Pokud máte v oblibě italskou kuchyni, lasagne se na vašem stole dozajista (ne)ztratí. Poradíme vám, bez čeho se neobejdete a na jaký způsob lasagne připravit, abyste byli doma za kulinářskou superstar.

Neobyčejný květák a jeho všestranné využití při vaření

Leckdo by mohl květák považovat za obyčejnou surovinu. Opak je však pravdou, tako košťálová zelenina vás překvapí svou všestranností. Pokrmům dodá množství prospěšných látek a v receptech hravě nahradí maso, ale třeba i mouku. Nechte se námi inspirovat netradičním pojetím karfiolu.

Jak na jarní očistu podle tradiční čínské medicíny

Jaro se blíží mílovými kroky a tyto dny jsou báječným obdobím, kdy se pustit nejen do úklidu domova, ale také ve svém těle.

Sladké pečení se zeleninou

Máte rádi k nedělní kávě čerstvě upečenou buchtu, ale už vám docházejí nápady, jakou tentokrát připravit? Moučníky skrývající v těstě zeleninu jsou ideální volbou, jak si pochutnat. Díky přidané vláknině jsou nádherně vláčné, takže vám bábovka už nikdy nezaskočí. Navíc jsou velice chutné, nadýchané, a přirozeně sladké. Zakomponováním zeleniny do sladkého dezertu se vám podaří doplnit potřebné látky i jejím nejzarytějším odmítačům. Vyzkoušejte do tradičních receptů přidat cuketu, mrkev, řepu nebo dýni a pochutnejte si na dokonalém kulinářském zážitku.

Zdravá střeva: potraviny, díky kterým budete zase fit

Ne nadarmo se střevům přezdívá „druhý mozek“, nejenže řídí trávící činnost, ale velkou měrou ovlivňují i naši psychiku. Vydejte se s námi na pomyslnou cestu do hlubin lidského organismu: prozradíme, jak střeva ovlivňují náš každodenní život a které potraviny by u vás doma neměly chybět, pokud plánujete jarní očistu.

Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu

Malý dortík, velikostí i servírováním vhodný pro jednu osobu, se skládá z upečeného těsta v papírovém košíčku a bohatého zdobení složeného z rozličných krémů, polev, čerstvého ovoce či barevných posypů. V českém překladu bychom ho mohli nazvat jako hrníčkový dortík, v Británii je znám také jako fairy cake (pohádkový dort), v Austrálii jej označují jako patty cake (karbanátkový dort). Jedno je však jisté – cupcake je velice variabilní, vzhledově krásný, chutný dezert pro všechny milovníky sladkého.

Probuďte své tělo k životu pomocí jarní očisty

Stejně tak, jako se venku začíná probouzet vše k životu, probuďte i vy své tělo. Venku už je cítit jarní vzduch, slunce pěkně hřeje, a tak je ten správný čas na jarní očistu organismu, díky které zbavíte tělo škodlivých toxinů. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak se při detoxikaci stravovat a na co dalšího kromě stravy bychom neměli zapomenout.

Denní menu ze spíže

Čas od času přijde chvíle, kdy potřebujeme uvařit z ingrediencí „co dům dal“. Zároveň je dobré myslet na průběžnou kontrolu a využití surovin, kterým se blíží datum spotřeby. Nahlédněte doma do spíže a připravte skvělé menu pro celou rodinu s efektivním využitím surovin, které máte zpravidla po ruce.

Delikatesy, které v zimě zahřejí tělo i duši

Chystáte se na cesty, i když venku mrzne, až praští? Nevyrážejte do venkovního nečasu s prázdným žaludkem. Připravili jsme pro vás osm lahodných receptů, které vás nabijí energií a spolehlivě zahřejí prokřehlé tělo. Lezavé mrazíky na vás už znovu nevyzrají.

Proč péct koláče s olivovým olejem?

Nebojte, nemáme v plánu vyhlásit soutěž o to, zda je lepší máslo, nebo olivový olej. My milujeme obojí a každé má své nenahraditelné místo v naší kuchyni. Dnes bychom vám však chtěli dodat odvahu, abyste zkusili péct jednoduché buchty na plech s olivovým olejem, máslo tentokrát zůstane v lednici.

Lahodné horké nápoje do termosky

Ty nejmrazivější dny jsou již nejspíš za námi, nicméně počasí stále přeje zimním výletům. Čas strávený na studeném vzduchu si žádá přípravu vydatné svačiny a něčeho na zahřátí do termosky. Připravte si lahodné nealko drinky podle našich osvědčených receptů nebo přidejte kapku něčeho ostřejšího a dopřejte si domácí svařák, punč nebo třeba originální zázvorové opojení.

Čím si zpestřit večery během suchého únoru?

Abstinování během nejkratšího měsíce v roce může být dlouhé. Přinášíme vám proto návrhy na nealkoholické alternativy, kterými si můžete zpestřit dlouhý zimní večer i povzbudit své zdraví. Na pomoc jsme oslovili šéfsommelierku Vinografu Kláru Kollárovou, která nám vysvětlila záhadu nealkoholického vína a přidala další zajímavé tipy.

Jak na to: fermentovaná chilli omáčka

Pokud patříte k milovníkům ostrých chutí, pálivá papriková omáčka u vás doma určitě nechybí. Co si takhle připravit svou vlastní, navíc fermentovanou, plnou přirozené chuti a zdraví prospěšných látek bez umělých dochucovadel?

Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou

Na horký dezert není lepšího počasí než právě teď. Za okny padá sníh, mrzne až praští, a vy máte chuť na něco sladkého. Dezert, který se podává ještě zatepla, vám nejen prohřeje žaludek, ale také zažene chuť na něco opravdu dobrého. Máme pro vás hned několik žhavých tipů.

Jak si připravit lahodné dim sum knedlíčky?

Máte rádi asijskou kuchyni stejně jako my? Pak se s námi vydejte přímo do té čínské za speciálními knedlíčky zvanými dim sum. Nejedná se ale o nic podobného naším českým knedlíkům. Tyhle mají mazlavé tenké těstíčko, šťavnatou náplň plnou různých chutí a namáčí se do exotické omáčky. Jí se samozřejmě jak jinak než hůlkami. Restaurace jsou nyní zavřené, ale tyhle knedlíčky zvládnete s naším návodem i u vás doma.

Fazolové polévky, které zahřejí

Miska vydatné polévky zasytí, rozehřeje zkřehlé ruce i potěší na duši. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Uvařte si polévku podle našich oblíbených receptů na to nejlepší zimní jídlo.

Svitky s léčebnou mocí: málo známá fakta o skořici

Trápí vás nesoustředěnost nebo třeba nadváha? Pusťte na okamžik z hlavy nákladné léčebné kúry a vyzkoušejte přírodní alternativu, kterou máte na dosah ruky. Několik svitků skořice může mít na náš organismus téměř magické účinky. Odkud se u nás starodávná rostlina vlastně vzala a jak ji můžeme využít v kuchyni?

Visegradská čtyřka na talíři

15. února slavíme Mezinárodní visegrádský den. Připomenutí vzniku Visegrádské skupiny vychází z iniciativy Mezinárodního visegrádského fondu a veřejných médií států Visegrádské čtyřky. Přesně před 30 lety uzavřeli prezidenti Československa, Polska a Maďarska smlouvu o jejím vytvoření, pojďme tedy kulaté výročí oslavit těmi nejlepšími polskými, maďarskými i slovenskými recepty.

Stránky