Jestliže máte rádi pikantní omáčky k těstovinám, může se vám stát, že to s chilli papričkami přeženete. Dá se taková omáčka ještě nějak zachránit?
Milena Volfová, food stylistka časopisu Apetit, z vlastní zkušenosti ví, že záchrana překořeněné rajčatové omáčky závisí na tom, kolik máte času. Pokud problém zjistíte deset minut před podáváním jídla, přidejte do omáčky další konzervu krájených rajčat nebo balení passaty či nakrájenou zeleninu včetně rajčat a vše povařte.
Máte-li víc času, uvařte další várku omáčky a vynechte přitom papričku nebo koření, se kterým se vám ,utrhla ruka‘. Obě omáčky pak smíchejte, popřípadě s rozvahou a rozmyslem dokořeňte. Povaření syrové brambory v omáčce či polévce, které se běžně v podobných případech (hlavně při přesolení) radí, patří mezi kuchařské pověry. Opakované pokusy prokázaly, že nefunguje.