Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ozdobné polevy na dort

Ozdobné polevy na dort
sdílet:
Naučte se nejlepší dortové polevy. Jsou jednoduché na přípravu a zkrášlí i úplně obyčejný dort. Sledujte postup a nemůžete nic zkazit.

CITRONOVÁ POLEVA

Dejte do misky 4 lžíce citronové šťávy s 200 g moučkového cukru a utřete dřevěnou vařečkou dohladka. Polevou ihned potřete dort.

POMERANČOVÁ POLEVA

Skvělou chuť má i pomerančová poleva: místo citronu vetřete pomerančovou šťávu i kůru z chemicky neošetřeného pomeranče.

RUMOVÁ POLEVA

Výborná je i rumová poleva – postupujte jako při přípravě citronové polevy, jen místo šťávy z citronu vmíchejte 4–6 lžic rumu.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

V kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte 150 g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 125 ml smetany ke šlehání. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte z plamene a nechte 10 minut odpočinout. Potřete polevou dort nebo ji podávejte zvlášť v omáčníku.

TIPY A TRIKY PRO PŘÍPRAVU DORTOVÉ POLEVY

  • Pevnější citronovou polevu získáte přidáním jedné lžíce moučkového cukru a jednoho bílku. Intenzivnější chuti dosáhnete přidáním lžičky strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu.
  • Před nanesením polevy dobře očistěte povrch dortu od drobků a nerovností – výsledek bude perfektní.
  • Polevu dejte lžící na střed dortu a pak ji paletou nebo dlouhým rovným nožem rozetřete do stran. Po stranách můžete polevu nechat zajímavě stékat.
 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit