0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečení na víkend: sušenková mánie

cookies a mléko
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Domácí jsou prostě nejlepší. Upečte si křupavé sušenky. Z jednoho receptu připravíte bezpočet variant. Záleží jen na vaší chuti a obsahu spižírny.

Domácí sušenky v pěti jednoduchých krocích

  1. Připravte si těsto podle základního receptu a přidejte příchuť, kterou máte nejraději. Oříšky, sušené ovoce, čokoládu, ovesné vločky, strouhaný kokos – je to jen na vás.
  2. Z těsta vyválejte váleček, zabalte ho do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu v mrazáku. Zchlazení je důležité, aby se vám těsto dobře krájelo a těžké přísady jako ořechy zůstaly nahoře a neposouvaly se dolů. Mrazák také zajistí, aby sušenky měly hezký tvar a nebyly příliš placaté.
  3. Vychlazené těsto nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Rozmístěte je na plech tak, aby mezi sebou měla dostatečné rozestupy. Během pečení se obvod sušenek zvětší. Pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  4. Sušenky po upečení nechte chvíli chladnout na plechu, pak je opatrně přendejte na mřížku. Tím zastavíte proces pečení. Díky přístupu vzduch shora i zespodu také sušenky rychleji vychladnou.
  5. Zbylo vám těsto? Nakrájejte ho na plátky, rozložte je tác a nechte zmrznout. Teprve poté připravené sušenky sesypte do jednoho sáčku nebo krabičky. Před pečením je nerozmrazujte, jen k době pečení přidejte o 1–2 minuty navíc.

Vyzkoušejte sušenky podle nás: jedno těsto, sedm variant!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč