0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečení na víkend: sušenková mánie

cookies a mléko
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Domácí jsou prostě nejlepší. Upečte si křupavé sušenky. Z jednoho receptu připravíte bezpočet variant. Záleží jen na vaší chuti a obsahu spižírny.

Domácí sušenky v pěti jednoduchých krocích

  1. Připravte si těsto podle základního receptu a přidejte příchuť, kterou máte nejraději. Oříšky, sušené ovoce, čokoládu, ovesné vločky, strouhaný kokos – je to jen na vás.
  2. Z těsta vyválejte váleček, zabalte ho do potravinové fólie a nechte minimálně 1 hodinu v mrazáku. Zchlazení je důležité, aby se vám těsto dobře krájelo a těžké přísady jako ořechy zůstaly nahoře a neposouvaly se dolů. Mrazák také zajistí, aby sušenky měly hezký tvar a nebyly příliš placaté.
  3. Vychlazené těsto nakrájejte na 2 cm silná kolečka. Rozmístěte je na plech tak, aby mezi sebou měla dostatečné rozestupy. Během pečení se obvod sušenek zvětší. Pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  4. Sušenky po upečení nechte chvíli chladnout na plechu, pak je opatrně přendejte na mřížku. Tím zastavíte proces pečení. Díky přístupu vzduch shora i zespodu také sušenky rychleji vychladnou.
  5. Zbylo vám těsto? Nakrájejte ho na plátky, rozložte je tác a nechte zmrznout. Teprve poté připravené sušenky sesypte do jednoho sáčku nebo krabičky. Před pečením je nerozmrazujte, jen k době pečení přidejte o 1–2 minuty navíc.

Vyzkoušejte sušenky podle nás: jedno těsto, sedm variant!

Související články

Dokonalé domácí sušenky
  • Zajímavosti

Dokonalé domácí sušenky

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady: Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo. Zkuste těsto...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit