Pečicí papír dokáže prokázat dobrou službu nejen při pečení. Na co všechno můžete tuto kuchařskou nezbytnost použít?
Na pánev
Trik, který jsme odkoukali od našich foodstylistů. Chcete perfektně opečenou kůži na rybě nebo dokonalý burger bez starosti, že se maso rozpadne nebo přichytí? Posaďte porci do lehce vymaštěné pánve na kousek pečicího papíru.
Do toustovače
Konec otravného čištění vyteklého sýra! Přeložený aršík pečicího papíru zabrání znečištění, a také pomůže, když už toustovač opouštějí nepřilnavé vlastnosti. Není ani třeba měnit jej po každém použití!
Poklička
Potřebujete zakrýt hrnec, ale chcete, aby zároveň unikala pára? Vystřihněte či poskládejte ‚pokličku‘, která padne na hrnec, ve středu nechte otvor a přitiskněte na povrch jídla. Tento trik využijete při pošírování (papír udrží suroviny pod hladinou) ale i při dušení, kdy je potřeba současně zredukovat i tekutinu.
Na zabalení svačiny
Pečicí papír je skvělý k zabalení svačiny do školy nebo na výlet. Skvěle se přizpůsobí všem tvarům a ještě ho můžete použít opakovaně!