Pečené papriky se výborně hodí do sendvičů a salátů nebo jako příloha k masu. Můžete z nich teké připravit skvělou pomazánku nebo polévku. Jak snadno a rychle připravit pečené papriky?
Papriky všech barev vyskládejte na plech s pečicím papírem a vložte je pod rozpálený gril nebo do horké trouby. Papriky můžete také ožehnout přímo nad plamenem táboráku nebo plynového hořáku. Počkejte, až slupky zčernají, svraští a začnou se oddělovat.
Opečené horké papriky vložte do misky nebo do plastového sáčku, přetáhněte fólií, respektive uzavřete, a nechte zchladnout.
Až se papriky ,zapotí‘, půjdou snadno oloupat. Oloupané papriky rozřízněte a zbavte je semen. Pokud je hned nesníte, zalijte je olejem a uchovejte na později. V lednici vydrží zhruba týden.
Zdroj informací: časopis Apetit