Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pět chytrých tipů, jak využít poslední zbytky bramborové kaše

Celerovo-bramborová kaše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ani poslední dvě lžíce nesnědené bramborové kaše, které se vám nechce odkládat do krabičky, si nezaslouží skončit v koši. Skvěle zahustí polévku a překvapí i v náplni slaných palačinek.

Pokud vám zbyla bramborová kaše, a nevíte co s ní, máme pro vás několik dobrých nápadů, jak ji využít. 

Krokety jako příloha nebo svačina

Smíchejte zbytek bramborové kaše s vejcem, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Přidejte trochu polohrubé mouky a vytvarujte malé kuličky nebo válečky. Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji dozlatova. Pokud se chcete vyhnout smažení, krokety můžete zlehka zastříknout olejem a upéct v troubě na 200 °C.

Skryt pre seznam

Slaná náplň do palačinek

Bramborovou kaši utřete dohladka s brynzou, trochou zakysané smetany a nasekaným koprem. Naplňte touto směsí palačinky a krátce je prohřejte v troubě. Výsledkem je lahodná a originální náplň, která oživí vaše palačinky.

K zahuštění krémových polévek

Zbytek bramborové kaše můžete použít k zahuštění krémových zeleninových polévek. Stačí ji přimíchat do polévky a nechat krátce povařit, čímž získáte bohatší a krémovější konzistenci.

Skryt pre seznam

Poklička na zapečená jídla

Dušené maso nebo klidně i lečo vložte do zapékací mísy. Zbytek bramborové kaše promíchejte s trochou mléka nebo smetany, aby měla hladkou konzistenci, a naneste ji na povrch jídla. Zapečte v troubě, dokud nebude kaše krásně zlatá a křupavá.

Bramborová kaše jako základ pro těsto

Zbytek bramborové kaše můžete přidat i do jednoduchého chlebového těsta. Díky kaši bude chléb krásně vláčný a jemný.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín