0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pět skvělých marinád

vaření
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Marinování svědčí nejen masu na gril. Před grilováním marinádu nechte okapat a odolejte pokušení použít ji k potírání.

BAZALKA + CHILLI

65 ml bílého vína, 1 rozpůlenou a očištěnou dlouhou červenou chilli papričku, 1 vrchovatou lžíci nasekané bazalky, 40 ml olivového oleje a 2 lžičky hrubozrnné hořčice smíchejte v misce. Úžasná marináda na krevety a mořské plody – třeba chobotničky.

CITRON + OREGANO

V nekovové nádobě promíchejte 85 ml olivového oleje, mořskou sůl, drcený černý pepř, 2 pokrájené stroužky česneku, 125 ml citronové šťávy, 2 vrchovaté lžíce lístků oregana a 2 kousky citronové kůry (ideální je bio nebo jiná, chemicky neošetřená). Ideální partner pro kuřecí nebo jehněčí maso.

ČERVENÉ VÍNO

Smíchejte 250 ml červeného vína, 125 ml olivového oleje, 1 lžičku černého pepře, 1 bobkový list, 3 snítky tymiánu a 1 lžičku přírodního cukru ve skleněné či porcelánové misce. Výborně se hodí na steaky ze svíčkové a z roštěnce.

LIMETA A SEZAM

Prošlehejte 65 ml limetové šťávy, 40 ml slunečnicového oleje, 1 lžičku wasabi a 1/4 lžičky sezamového oleje v nekovové nádobě. Skvělá ke kuřeti.

BALZAMIKOVÁ

Smíchejte 65 ml olivového oleje, 65 ml balzamikového octa, 2 snítky rozmarýnu, 1 lžíci přírodního cukru a 4 oloupané a rozpůlené stroužky česneku v nekovové nádobě. Báječná k vepřovému.

Vyšlo v časopise Apetit.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč