Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé červené maso do nebeských výšin.Jak dobře upéct vepřovou pečeni, jaké hovězí se do pekáče hodí nejlépe a jak si připravit daňčí či srnčí kýtu nebo maso...
Menu kurzu:
Ragú z divočáka na víně
Kulajda s houbami se zastřeným křepelčím vejcem
Perlička na čerstvých bylinkách
Lívance s coulis z lesního ovoce
Co: Kurz vaření
Kdy: 15. října 2010 od 18 hodin
Kde:...
Jestli existuje jídlo, které je pro mnohé synonymem dokonalosti a shodnou se na něm malí i velcí, je to pečené kuře. V jednoduchosti je krása, zde platí dvojnásob. Ale zároveň by bylo naivní domnívat se, že na pečeném kuřeti nelze nic...
I obyčejná bageta se může proměnit v luxusní zážitek – stačí ji správně naplnit! Ať už potřebujete rychlý oběd do práce, vydatnou svačinu na výlet, nebo večeři, která zasytí, máme pro vás osm neodolatelných kombinací. Od klasických řízečků...
Jaro nesměle klepe na dveře a vám se postupně mění i skladba jídelníčku, odlehčujete. A to je ideální chvíle připomenout si, že salát není jen příloha, do které zužitkujete zeleninu, kterou doma najdete. Mnoho salátů se proslavilo...
Vyvážený zdravý jídelníček a dostatek pravidelného pohybu jsou základní kameny zdravého životního stylu, ať už chcete zhubnout, nebo jste s váhou spokojení a chcete si ji udržet. A protože spolu jídlo a pohyb velmi souvisí, oslovili jsme...
Pamatujete si tu chuť dětství, kdy stačila jen trocha brambor, mouky, másla a vajíčko, aby vzniklo něco úžasného? Šlejšky – nenápadné, ale naprosto dokonalé. Plný talíř kousků bramborového těsta, obaleného v másle a posypaného mákem či...
V kuchyních chudobinců a vojenských kasáren se před více než dvěma sty lety poprvé vařila polévka, která nasytila tisíce hladových lidí. Její recept vytvořil Benjamin Thompson, pozdější hrabě z Rumfordu. Tento vynalézavý muž hledal způsob,...