Pivo je nejen lahodný mok, bez kterého si už nedokážeme představit českou kulturu, ale také vynikající přísada do vaření. Pomůže křehnutí masa při nakládání, pečivo obalí křupavou kůrkou, a když přidáte pivo do obalu ke smažení, jídlo nenasákne tolik tuku. Pivo se hodí do všeho, u čeho byste ho normálně popíjeli.
Domácí chléb je to nejvíc, co můžete vlastnoručně připravit. Pokud máte malou pekárničku, jste vítěz. Tenhle chleba chutná nejlépe namazaný pořádně aromatickým sýrem a jak jinak než s půllitrem piva. Jestliže si potrpíte na pořádný kus masa, určitě vás dostane vepřový bůček s medovo-pivním glazováním, který lze považovat za staročeský kulinářský zázrak. A když svaříte černé pivo s melasou a medem, získáte základ pro pivní koláč, který navrchu zdobí zkaramelizované hrušky. Dobrota.
3× recept s pivem: