Pivo jako ingredience

Pivo jako ingredience
sdílet:
Vařte s pivem. Vaše menu získá pořádný říz a chlapi doma budou jásat.

Pivo je nejen lahodný mok, bez kterého si už nedokážeme představit českou kulturu, ale také vynikající přísada do vaření. Pomůže křehnutí masa při nakládání, pečivo obalí křupavou kůrkou, a když přidáte pivo do obalu ke smažení, jídlo nenasákne tolik tuku. Pivo se hodí do všeho, u čeho byste ho normálně popíjeli.

Domácí chléb je to nejvíc, co můžete vlastnoručně připravit. Pokud máte malou pekárničku, jste vítěz. Tenhle chleba chutná nejlépe namazaný pořádně aromatickým sýrem a jak jinak než s půllitrem piva. Jestliže si potrpíte na pořádný kus masa, určitě vás dostane vepřový bůček s medovo-pivním glazováním, který lze považovat za staročeský kulinářský zázrak. A když svaříte černé pivo s melasou a medem, získáte základ pro pivní koláč, který navrchu zdobí zkaramelizované hrušky. Dobrota.

3× recept s pivem:

 

Připravila Lucie Perlíková

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit