0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pocitový teploměr

grilované špízy
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Poradíme vám, jak poznáte správnou teplotu pro grilování i bez teploměru.

Dejte ruku zhruba 12 cm nad mřížku grilu a stopněte si, jak dlouho ji tam pohodlně udržíte. Jedna či dvě vteřiny znamenají, že teplota je ideální pro mušle a krevety. 3–4 vteřiny = steaky, karbanátky, řízky, ryby, zelenina, ovoce. 5–6 vteřin se hodí na pečení větších kusů pod sklopeným víkem grilu. 7 vteřin = pomalé opékání.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč