0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Příliš mnoho uzenin

chleba se salámem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou situace, kdy nám v lednici zbude větší množství uzenin, ale neradi bychom je vyhodili (a přitom ještě nejsou staré). Co s nimi, abychom je mohli použít v čase, kdy nám přijdou vhod?

Ty uzeniny, které jsou čerstvější, pečlivě zabalíme do mikrotenového sáčku, zbavíme sáček vzduchu a dáme uzeniny do mrazáku. Zbytek uzenin ihned spotřebujeme. Zmrazené uzeniny pak můžeme použít později třeba na přípravu pizzy nebo do gulášové polévky.

Související články

Jak udělat domácí vinnou klobásu
  • Zajímavosti

Jak udělat domácí vinnou klobásu

„Máte ráda sýr? A to vám nevadí, že má tolik tuku?“ uzemnil mě řezník František Kšána, když jsem se pozastavovala nad vrstvou sádla na vepřovém mase, které si připravil pro výrobu domácí vinné klobásky. „Jen díky tučnému...
Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska
  • Suroviny

Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska

Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit