Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak použít řasu nori?

nori
ZDROJ: Crystal Jo/Unsplash
sdílet:

Tato oblíbená mořská řasa je nejčastěji spojována s přípravou suši. Díky rychlé úpravě a jemné chuti má však mnohostranné využití také při dochucování pokrmů.

 

Do polévek i salátů

Řasu opraženou nad plamenem rozdrťte a nasypte na hotové jídlo. Do salátů si připravte směs řasy nori se solí a opraženým tlučeným sezamovým semínkem. Nezapomeňte, že řasy mohou být podávány pravidelně, avšak jen v malém množství.

Zdraví z moře

Řasa nori obsahuje velké množství minerálních látek, přispívá ke snižování hladiny cholesterolu v těle a pomáhá při trávení.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín