Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recept na neděli: houskové knedlíky

Recept na neděli: houskové knedlíky
sdílet:

Vyzkoušejte tajnou ingredienci, díky které budou knedlíky krásně vonět i chutnat – sádlo.

Kynuté houskové knedlíky jsou základ české kulinářské tradice. Připravte si domácí, není to žádná věda.

Recept na houskové knedlíky:

Na knedlíky v míse smíchejte 500 g hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce, 10 g rozdrobeného droždí, špetku cukru a 250 ml vlažného mléka. Nechte asi 5 minut odpočinout. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte 1 starší rohlík, nakrájený na kostičky, a nechte na teplém místě hodinu kynout. Potom vytvarujte tři až čtyři šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte; vyjde z nich pára. Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.

Videotip: Jak na tvarování knedlíků? 

 
Skryt pre seznam
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...