Vyzkoušejte tajnou ingredienci, díky které budou knedlíky krásně vonět i chutnat – sádlo.
Kynuté houskové knedlíky jsou základ české kulinářské tradice. Připravte si domácí, není to žádná věda.
Recept na houskové knedlíky:
Na knedlíky v míse smíchejte 500 g hrubé mouky, špetku soli, 1 vejce, 10 g rozdrobeného droždí, špetku cukru a 250 ml vlažného mléka. Nechte asi 5 minut odpočinout. Pak uhněťte měkké těsto, přidejte 1 starší rohlík, nakrájený na kostičky, a nechte na teplém místě hodinu kynout. Potom vytvarujte tři až čtyři šišky a vařte je v osolené vroucí vodě 18 minut; v polovině vaření knedlíky otočte. Vyjměte je a po celé délce propíchejte; vyjde z nich pára. Dokonalosti dosáhnete, když hotové knedlíky lehce potřete sádlem. Budou po něm krásně vonět a dobře chutnat.
Videotip: Jak na tvarování knedlíků?
K čemu knedlíky podávat:
- koprová omáčka s hovězím
- rajská omáčka podle Šroubka
- telecí na paprice
- znojemská omáčka
- svíčková na smetaně
Video převzato z TopRecepty.cz