Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit na minutku. Ukážeme vám, jak na to, a přidáme tipy, co dělat se zbylým kachním masem a droby.
V porovnání s masem jiné drůbeže je kachní maso poměrně tučné, a tak je dobré přizpůsobit tomu i způsob úpravy. Kachně vcelku vyhovuje pomalé pozvolné pečení, jemnému masu z prsou zase příprava na minutku a kombinace s ovocem. I z masa zbylého po pečení se však dají vyčarovat kulinářské skvosty, stejně jako z drobů.
KDE NAKUPOVAT
Celou kachnu, kterou si můžete sami naporcovat, koupíte mraženou nebo chlazenou, v supermarketech ale bývají k dostání i oddělená chlazená stehna a prsa. Jakostní kachní prsa francouzské provenience koupíte u Robertsona nebo v Makru (barbarie i mulard). V Marks & Spencer mají chlazená kachní prsa od britských farmářů. Prsa od českých farmářů jsou k dostání třeba v lahůdkářství Sváček, kde je mají i naložená ve víně či zauzená.
Více o tom, jak kachní prsa nejlépe upravit, najdete v dubnovém Apetitu.