Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: kachní prsa

Seriál o mase: kachní prsa
sdílet:

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit na minutku. Ukážeme vám, jak na to, a přidáme tipy, co dělat se zbylým kachním masem a droby.

V porovnání s masem jiné drůbeže je kachní maso poměrně tučné, a tak je dobré přizpůsobit tomu i způsob úpravy. Kachně vcelku vyhovuje pomalé pozvolné pečení, jemnému masu z prsou zase příprava na minutku a kombinace s ovocem. I z masa zbylého po pečení se však dají vyčarovat kulinářské skvosty, stejně jako z drobů.


 

KDE NAKUPOVAT

Celou kachnu, kterou si můžete sami naporcovat, koupíte mraženou nebo chlazenou, v supermarketech ale bývají k dostání i oddělená chlazená stehna a prsa. Jakostní kachní prsa francouzské provenience koupíte u Robertsona nebo v Makru (barbarie i mulard). V Marks & Spencer mají chlazená kachní prsa od britských farmářů. Prsa od českých farmářů jsou k dostání třeba v lahůdkářství Sváček, kde je mají i naložená ve víně či zauzená.

Více o tom, jak kachní prsa nejlépe upravit, najdete v dubnovém Apetitu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín