0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: vysoký roštěnec

vysoký roštěnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Říká se mu také rib-eye steak či entrecôte a bůhví proč ještě není populárnější než známý nízký roštěnec. Přitom v podobě steaku nemá konkurenci!

Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami. Najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z něj se krájejí roštěnky nebo se z něj dělá rostbíf). Na rozdíl od nízkého roštěnce jde o pozapomenutý díl masa, ze kterého se ale dají připravit opravdové pochoutky, obzvláště když seženete dobře vyzrálý kus masa.

Proč ho máte chtít?

  • Na steak. Oproti libové roštěné je vysoký roštěnec opravdu bohatě mramorovaný tukem, takže jde o výborné maso na steak. Můžete ho také připravit na grilu.
  • Pro dobrodružství. Objevte tenhle opomíjený díl masa pro svou rodinu a přátele! A pak si vychutnávejte pochvalu, jak je vaše hovězí pečeně výtečná – měkounká, růžová a šťavnatá…

Co s ním v kuchyni?

Vysoký roštěnec se skvěle uplatní jako pečeně. Vynikající je na česneku, se špenátem a bramborovými knedlíky. Jako základní surovina se dokonale hodí na steaky. Chutnat vám bude s klasickou pepřovou omáčkou (recept). Nebo ho podávejte v odlehčené variantě rozkrájený se zeleninovým nebo těstovinovým salátem. Hračičkové si mohou s kusem masa pohrát a naplnit ho oblíbenou nádivkou.

Vše o vysokém roštěnci a dva báječné recepty na pomalu pečený vysoký roštěnec a rib-eye steak s bylinkovým máslem najdete v srpnovém Apetitu. Vyšel v pátek 19. července.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč