0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: vysoký roštěnec

vysoký roštěnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Říká se mu také rib-eye steak či entrecôte a bůhví proč ještě není populárnější než známý nízký roštěnec. Přitom v podobě steaku nemá konkurenci!

Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami. Najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z něj se krájejí roštěnky nebo se z něj dělá rostbíf). Na rozdíl od nízkého roštěnce jde o pozapomenutý díl masa, ze kterého se ale dají připravit opravdové pochoutky, obzvláště když seženete dobře vyzrálý kus masa.

Proč ho máte chtít?

  • Na steak. Oproti libové roštěné je vysoký roštěnec opravdu bohatě mramorovaný tukem, takže jde o výborné maso na steak. Můžete ho také připravit na grilu.
  • Pro dobrodružství. Objevte tenhle opomíjený díl masa pro svou rodinu a přátele! A pak si vychutnávejte pochvalu, jak je vaše hovězí pečeně výtečná – měkounká, růžová a šťavnatá…

Co s ním v kuchyni?

Vysoký roštěnec se skvěle uplatní jako pečeně. Vynikající je na česneku, se špenátem a bramborovými knedlíky. Jako základní surovina se dokonale hodí na steaky. Chutnat vám bude s klasickou pepřovou omáčkou (recept). Nebo ho podávejte v odlehčené variantě rozkrájený se zeleninovým nebo těstovinovým salátem. Hračičkové si mohou s kusem masa pohrát a naplnit ho oblíbenou nádivkou.

Vše o vysokém roštěnci a dva báječné recepty na pomalu pečený vysoký roštěnec a rib-eye steak s bylinkovým máslem najdete v srpnovém Apetitu. Vyšel v pátek 19. července.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Hovězí pečeně 3x jinak
  • Tipy a triky

Hovězí pečeně 3x jinak

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý nedělní oběd.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit