Na chladnoucí zem se pomalu snáší listí, které hraje všemi barvami stejně jako podzimní ovoce. Čím si osladit život právě teď, v říjnu?
Jablka mají spoustu odrůd, každá se v kuchyni hodí na něco jiného. Pečte koláče a vařte voňavé ovocné kompoty! Podobně jako jablka můžete využít hrušky. Nebojte se ochutnat i méně obvyklé odrůdy, které vám prodají drobní sadaři. Ještě než vinaři sklidí všechny sladké hrozny a přemění je na lahodné doušky vína, můžete si z nich připravit neodolatelné podzimní koláče.
Pokud se vám nechce péct, popíjejte aspoň osvěžující burčák. Jeho sezona končí až v listopadu. Ořechy všeho druhu jsou plné cenných látek a v dezertech navíc skvěle křupají. Před použitím je lehce opražte, dostanete z nich více chuti. Do vaší kuchyně se koulejí také fialové švestky. Nepropásněte je!