0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: houby a zelenina nakyselo

Škola vaření: houby a zelenina nakyselo
sdílet:
Tradiční české chuťovky – houby, okurky, květák a plněné paprikové lusky – vám v zimě připomenou teplejší roční období. Tedy pokud je nesníte dřív…

HOUBY & ZELENINA


* Houby zavařujte pouze čerstvé, do čtyřiadvaceti hodin po nasbírání. Červivé houby a pomačkané bez milosti vyřaďte.
* Ochucení nálevů můžete obměňovat, zachovávejte však přitom poměr vody a octa.
* Sterilovat můžete v zavařovacím hrnci s teploměrem, v troubě na plechu s trochou vody, a dokonce i v některých myčkách na nádobí.
* Pokud se vám některá víčka při sterilování nechytí, můžete sklenici uzavřít novým víčkem a sterilovat znovu.

ZAVAŘOVACÍ VÝBAVA


*
Na zavařování se vám budou hodit: menší a větší zavařovací patentní sklenice, patentní víčka, nerezová zavařovací hlavice, zavařovací teploměr, gumičky, plastový trychtýřek, kleště dřevěné na okurky. Koupíte je v prodejnách domácích potřeb.
* Sklenice, stejně jako víčka, nemusejí být nutně nové, jen dokonale čisté. Pokud nemáte vyhovující víčka ke šroubovacím sklenicím, jsou nyní rovněž k dostání v prodejnách domácích potřeb.

TIPY & TRIKY


*
Sklenice se snažte zeleninou nebo houbami co nejvíc napěchovat. Buďte však přitom opatrní, abyste je příliš nepomačkali. Při zalévání lákem dbejte na to, aby ve sklenici nezůstaly vzduchové kapsy.
* Trvanlivost nakládané zeleniny a hub se po otevření sklenice značně zkracuje – otevřené sklenice patří vždy do chladničky. Velikost sklenic proto volte při sterilování také podle toho, kolik obsahu nejspíš spotřebujete najednou. Čím méně je předpokládaných strávníků, tím menší zvolte sklenice.

4x houby a zelenina nakyselo:






Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit