Jaké dezerty servírovat závěrem letní party? Nechoďte od grilu daleko, hoďte na rošt ovoce, které zrovna roste.
Využijte teplo rozpáleného grilu a na zakončení grilovací party si připravte pečené ovoce.
- Báječný je sladký šťavnatý ananas nakrájený na plátky a obalený v mátovém cukru. Grilováním dužina změkne, zesládne a lákavě zkaramelizuje. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, která vytvoří dokonalý kontrast mezi horkým a osvěžujícím.
- Stejně dobře poslouží banány, které ani nemusíte loupat. Upečte je na grilu, dokud jejich slupka nezčerná. Po rozříznutí slupky je můžete zalít oblíbeným rumem a podávat se šlehačkou.
- Broskve, meruňky, švestky i jablka či hrušky – ty všechny grilováním krásně zesládnou a získají karamelový švih.
Dáváte přednost klasice z trouby? Nic vám nebrání upéct s předstihem jednoduchou bublaninu nebo koláč. Sezonního ovoce jsou nyní plné zahrádky i trhy, výběr je jen na vás. Borůvky, maliny, meruňky, nebo snad broskve? I takový dezert, i když ne z grilu, zmizí ze stolu rychlostí blesku.