Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladká tečka z grilu. Jak připravit snadný dezert na roštu?

grilované broskve
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Jaké dezerty servírovat závěrem letní party? Nechoďte od grilu daleko, hoďte na rošt ovoce, které zrovna roste.

Využijte teplo rozpáleného grilu a na zakončení grilovací party si připravte pečené ovoce.

  • Báječný je sladký šťavnatý ananas nakrájený na plátky a obalený v mátovém cukru. Grilováním dužina změkne, zesládne a lákavě zkaramelizuje. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, která vytvoří dokonalý kontrast mezi horkým a osvěžujícím.
  • Stejně dobře poslouží banány, které ani nemusíte loupat. Upečte je na grilu, dokud jejich slupka nezčerná. Po rozříznutí slupky je můžete zalít oblíbeným rumem a podávat se šlehačkou.
  • Broskve, meruňky, švestky i jablka či hrušky – ty všechny grilováním krásně zesládnou a získají karamelový švih. 


Dáváte přednost klasice z trouby? Nic vám nebrání upéct s předstihem jednoduchou bublaninu nebo koláč. Sezonního ovoce jsou nyní plné zahrádky i trhy, výběr je jen na vás. Borůvky, maliny, meruňky, nebo snad broskve? I takový dezert, i když ne z grilu, zmizí ze stolu rychlostí blesku.

Související recepty

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...