Sladké Velikonoce

sdílet:
Oslaďte si Velikonoce. Vedle tradičního beránka a mazance můžete nechat zazářit také další moučníky. Velikonoční dezerty podle našich receptů jsou nadýchané a lahodné.


Velikonoční dezerty


Vybrali jsme pro vás recepty na dezerty, které se – stejně jako velikonoční vaření – neobejdou bez vajec. Piškotové těsto je díky nim vzdušné a nadýchané. Žloutkovému vanilkovému krému dodají krásně sytou barvu a jemnou konzistenci.

Nepodceňujte šlehání bílků a tření žloutků do dezertů. Bílky šlehejte v čisté, suché nádobě lehce vytřené citronem (pro odmaštění). Aby byl sníh pevnější, šlehejte bílky se špetkou soli. Náležitý čas a péči věnujte také žloutkům. S cukrem je třete dostatečně dlouhou dobu, až zbělají.

Velikonoční zdobení


Využijte toho, co nabízí jarní příroda. Zdobte dezerty něžnými kvítky, dobře vám poslouží například sedmikrásky, kterých jsou teď plné trávníky, nebo květy ovocných stromů. K vylepšení vzhledu moučníků se hodí také čokoládová vajíčka, marcipánové figurky a další sladké ozdoby.

Nadýchané velikonoční dezerty:



Připravila Jana Kopřivová

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit