Snadná a rychlá valentýnská večeře? Ochutnejte carpaccio

sdílet:
Jak připravit večeři pro dva, když oslavy svatého Valentýna vycházejí zrovna na pátek? Nabruste nože a připravte carpaccio. Rychlé, snadné, a přitom s puncem nevšednosti a luxusu.

Carpaccio je italská specialita, která se původně připravovala z hovězího masa podávaného s hořčičnou omáčkou. Později se název přenesl na prakticky jakékoli jídlo nakrájené na tenounké plátky. Klasické carpaccio připravíte z hovězího masa, ale dnes na něj můžete použít také maso telecí nebo zvěřinu. Skvělé je ale i z tuňáka nebo lososa. Ryba by měla být vždy tak kvalitní, jakou byste použili na suši. Oblíbené je i carpaccio ze zeleniny, nejčastěji připravované z pečené červené řepy či syrové ředkve.

Ke carpacciu z masa nebo ryby skvěle ladí přílohy, které jídlu dodají křupavost. Třeba natenko nakrájené ředkvičky, kapary, opečené plátky česneku, nakládané okurčičky a cibulky nebo natenko nakrájený fenykl. Ideální k hovězímu masu je hořčičná omáčka či smetanový křen. Chuť ryby dotáhnete ochuceným olivovým olejem.

Proč vám carpaccio nabízíme zrovna na Valentýna? Je snadné ho připravit, což se hodí, když svátek vychází na pracovní den. Při romantické večeři ve dvou také oceníte, že vás ‚nezaplácne‘ a vy se můžete už jen těšit na společný dezert ve dvou.

3× recept na valentýnské carpaccio:


Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit