0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadná a rychlá valentýnská večeře? Ochutnejte carpaccio

Snadná a rychlá valentýnská večeře? Ochutnejte carpaccio
sdílet:
Jak připravit večeři pro dva, když oslavy svatého Valentýna vycházejí zrovna na pátek? Nabruste nože a připravte carpaccio. Rychlé, snadné, a přitom s puncem nevšednosti a luxusu.

Carpaccio je italská specialita, která se původně připravovala z hovězího masa podávaného s hořčičnou omáčkou. Později se název přenesl na prakticky jakékoli jídlo nakrájené na tenounké plátky. Klasické carpaccio připravíte z hovězího masa, ale dnes na něj můžete použít také maso telecí nebo zvěřinu. Skvělé je ale i z tuňáka nebo lososa. Ryba by měla být vždy tak kvalitní, jakou byste použili na suši. Oblíbené je i carpaccio ze zeleniny, nejčastěji připravované z pečené červené řepy či syrové ředkve.

Ke carpacciu z masa nebo ryby skvěle ladí přílohy, které jídlu dodají křupavost. Třeba natenko nakrájené ředkvičky, kapary, opečené plátky česneku, nakládané okurčičky a cibulky nebo natenko nakrájený fenykl. Ideální k hovězímu masu je hořčičná omáčka či smetanový křen. Chuť ryby dotáhnete ochuceným olivovým olejem.

Proč vám carpaccio nabízíme zrovna na Valentýna? Je snadné ho připravit, což se hodí, když svátek vychází na pracovní den. Při romantické večeři ve dvou také oceníte, že vás ‚nezaplácne‘ a vy se můžete už jen těšit na společný dezert ve dvou.

3× recept na valentýnské carpaccio:


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit