0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadno a rychle: pečená brambora s náplní

plněné brambory
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Pečené brambory mají bezpočet podob! Obměňujte náplně, a získáte pokaždé jiné jídlo.

Jak nejlépe upéct bramboru

Rozpalte troubu na 220 °C. Velkou bramboru dobře omyjte, ale slupku neškrábejte. Potřete ji olejem, dejte na plech a pečte 25 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dál pečte 60–75 minut; během pečení ji jedenkrát otočte. Upečenou bramborou snadno projede špejle skrz naskrz. Nařízněte ji do kříže, zmáčkněte, aby se rozevřela, a do otvoru naneste náplň.

3 nápady, čím naplnit pečenou bramboru:

Související články

Brambory: jejich cesta i přehled druhů
  • Tipy a triky

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Do Evropy se dostaly díky objevným plavbám, používaly se jako lék bez léčebných účinků nebo jako okrasná rostlina. Dnes jsou velmi oblíbenou přílohou, ale i hlavním jídlem, u nás i po celém světě. Jsou oblíbenou pochoutkou i rychlým pokrmem...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit