Snadno a rychle: pečená brambora s náplní

sdílet:
Pečené brambory mají bezpočet podob! Obměňujte náplně, a získáte pokaždé jiné jídlo.

Jak nejlépe upéct bramboru


Rozpalte troubu na 220 °C. Velkou bramboru dobře omyjte, ale slupku neškrábejte. Potřete ji olejem, dejte na plech a pečte 25 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dál pečte 60–75 minut; během pečení ji jedenkrát otočte. Upečenou bramborou snadno projede špejle skrz naskrz. Nařízněte ji do kříže, zmáčkněte, aby se rozevřela, a do otvoru naneste náplň.

3 nápady, čím naplnit pečenou bramboru:



Fotogalerie: Pečená brambora s česnekem a bylinkami

Více
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit