Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídaně mohou být zábavnější! Vyzkoušejte lahodná ochucená másla, hodí se nejen na toasty

22. 10. 2024
Ochucené máslo
Pixabay

Nudí vás toasty s obyčejným máslem? Zkuste něco nového a proměňte svá rána v gurmánský zážitek! Ochucené máslo je hit, který si můžete snadno připravit doma. Přinášíme vám pět receptů, které vaše snídaně promění ve skutečný požitek. Připravte se, bude to láska na první sousto!

Ochucené máslo je skvělý způsob, jak oživit snídani i jiné pokrmy. Je to jednoduché, rychlé a skvělý výsledek máte téměř jistý!

Vše, co potřebujete, je měkké máslo a pár ingrediencí, které máte téměř určitě právě teď doma. Stačí si vybrat jednu z našich pěti neodolatelných variant a vaše snídaně se promění v luxusní zážitek, který potěší každého člena rodiny.

2x toustový chleba

2x toustový chleba

> 60 min
4.3(63x)
Přečíst recept

1. Medové máslo: Sladký start dne

Jemnou chuť medového másla si možná pamatujete ze školky. Kdy jste ho ale jedli naposled? Příprava je až směšně jednoduchá a pokud ho nesníte jenom tak, namazané na kousku bílého pečiva nebo máslovém loupáku, nechte kousek rozpustit na lívancích k večeři nebo na krupicové kaši.

Budete potřebovat: 250 g másla, 3-4 lžíce medu

Změklé máslo vyšlehejte dohladka, přidejte med podle chuti a ještě chvíli šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Za pár minut máte hotovo a věřte, že váš toast nikdy nechutnal lépe!

2. Skořicové máslo: Trocha koření na zahřátí

Podzim volá po skořici! A skořicové máslo vám zahřeje nejen ráno, ale i duši. Jemně sladké a voňavé máslo skvěle sedne k čerstvému pečivu, vaflím nebo dokonce i ovesné kaši.

Budete potřebovat: 250 g másla, 1-2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce medu (pro sladší variantu)

Rychlá příprava a přitom taková lahoda - vaše kuchyně bude vonět po skořici jako sen. Pokud rádi experimentujete, můžete přidat špetku mletého hřebíčku, kardamomu, nebo náš tajný tip, fazoli tonka

Medové lívanečky se skořicovým máslem

< 30 min
4.4(25x)
Přečíst recept

3. Javorové máslo: Snídaně v kanadském stylu

Javorový sirup nechybí v žádné americké domácnosti. Ten pravý se vyrábí z mízy javorů brzy na jaře, kdy se stromy probouzejí ze zimního spánku. Míza je v tomto období velmi sladká a hustá a jejím svařováním pak vzniká zlatavý sirup. Nesluší jen americkým palačinkám; když ho smícháte s máslem, dostanete neodolatelnou kombinaci, kterou si zamilujete nejen vy, ale i vaše děti.

Budete potřebovat: 250 g másla, 4 lžíce javorového sirupu

Smíchejte, vyšlehejte a máte hotovo! Javorové máslo na toastech nebo lívancích bude to nejlepší, co jste za dlouhou dobu ochutnali.

4. Bylinkové máslo: Čerstvé a voňavé

Bylinkové máslo je perfektní pro ty, kteří milují jemné a svěží chutě. Skvěle se hodí nejen na toasty, ale také na pečivo, brambory nebo k masu.

Budete potřebovat: 250 g másla, směs čerstvých bylinek (například tymián, rozmarýn nebo bazalka) – přibližně 3–4 lžíce nasekaných bylinek, 1 stroužek česneku (volitelné), špetka soli

Čerstvé bylinky nasekejte nadrobno, promíchejte s máslem a přidejte špetku soli. Toužíte po výraznější chuti? Můžete přidat prolisovaný stroužek česneku. Bylinkové máslo je skvělým doplňkem k opečené bagetě.

Tipy, jak si ochucené máslo ještě vylepšit:

Chcete máslo ještě trochu vylepšit? Zkuste tyto nápady:

Jak skladovat máslo?

Domácí ochucené máslo uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až týden. Pokud chcete mít zásobu, můžete ho nakrájet na plátky, zabalit do fólie a zamrazit. V mrazáku vám máslo vydrží až tři měsíce, a tak si ho můžete užívat kdykoliv, když vás přepadne chuť na něco výjimečného!

Zdroj: Tchibo, Apetit 

Sdílet článek

Víkendová snídaně Mléčné výrobky

Související články