Sníh z bílků vylepší i nenápadné dezerty

sdílet:
Našlehaný sníh z bílků dokonale nadlehčí těsto, báječný je však i sám o sobě. Jako chutná součást dezertů zajistí, aby náplň pod ním zůstala šťavnatá a zároveň dodá vašim zákuskům křehkost a nadýchanost.

Pod sněhovou pokličkou


Jablečné řezy se sněhem
jsou jednoduché, jen je musíte péct nadvakrát, aby se korpus dobře propekl. Díky jablkům je vláčný, zatímco poklička z bílků a drobenky krásně křupe. Na podobném principu je postaven i citronovo-kokosový řez. Jablka jsme vyměnili za osvěžující citronový krém a do sněhu přidali exotický kokos. Pokud se vám nechce péct korpus, připravte si zasněžená jablka. Pod sněhovou čepicí se ukrývá náplň vonící vanilkou, skořicí a kardamomem. 

Pavlova lehká jako vánek


Královnou dezertů z bílkového sněhu je pavlova, bílkový korpus s křehkou, křupavou krustou na povrchu a měkkým vnitřkem. Plní se šlehanou smetanou a ovocem. Pavlova je báječná s borůvkami nebo směsí lesního ovoce, s jahodami i malinami. Lehký korpus chutná také s exotickým ovocem, například mangem nebo ananasem. My vám ji nabízíme v podobě honosného dortu s mandlemi a broskvemi. Pokud máte v plánu o víkendu lenošit, upečte si jednoduché minipavlovy. Se šlehačkou a pomerančovým likérem ideální víkendový zákusek.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit