0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Stará dobrá remoska

pečené kuře
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:
Český vynález, na který můžeme být právem hrdí.

Od roku 1957, kdy se začala sériově vyrábět, je remoska miláčkem českých hospodyněk. A nejen jich. Velkou oblibu získala také ve Velké Británii. Není divu. Má univerzální použití, nahradí klasickou troubu i sporák, zabere minimum místa a její životnost se zdá být téměř neomezená.

Schválně, kolik z vás má doma stále funkční, takřka nesmrtelnou remosku ještě po své babičce či mamince? K těmto plusům přidejme také nenáročnou obsluhu i údržbu. Jídlo z remosky je šťavnaté, vláčné a nevysouší se tolik jako v klasické troubě. S novým tisíciletím dostala remoska také nový, nepřilnavý kabátek. Peče však pořád stejně skvěle.

Co péct v remosce:

  • maso v celku i naporcované, kuře
  • moučníky a buchty, dorty
  • chléb
  • džemy, povidla, kečupy

Jak péct v remosce

Chcete-li v remosce péct maso, nejprve ji rozehřejte, pak v ní maso nechte krátce bez tuku či tekutiny zatáhnout. Teprve poté maso podlijte. Máte-li remosku bez nepřilnavého povrchu, před pečením moučníků ji vyložte pečicím papírem nebo ji lehce vymažte a vysypte. Během pečení omezte otevírání nádoby, aby zbytečně neunikala pára – jídlo by se vysušovalo. Po skončení pečení remosku odpojte ze zdroje elektřiny, nechte vychladnout a pak nádobu omyjte houbičkou a saponátem. Zašpiněné víko otřete vlhkým hadříkem.

5× recept do remosky:

Náš tip: Okouzlil nás kváskový ořechový chléb z remosky podle blogerky, která si říká Maškrtnica. Je dlouze kynutý a krásně dokřupava vypečený, prostě poctivý kousek pečiva. Upéct si ho můžete podle podrobného návodu na www.maskrtnica.cz.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč