Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staročeské štědrovečerního menu

vanocka
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Chcete večeřet jako vaše prababička? Připravte si devatero chodů.

Jako první si dejte nějakou drobnou sladkost, třeba oplatky s medem, případně pučálku nasladko z jedné mísy. Pak nesmí chybět jáhlová, hrachová nebo bramborová, případně i rybí polévka. Po nich si vychutnejte houbová jídla, typická pro podhorské kraje, třeba kubu.

Rybu si dejte, žijete-li v rybníkářském kraji nebo ve městě. Na stůl patří také ovoce, ať už sušené, nebo čerstvé – jablka, hrušky nebo švestky. Chcete-li být důslední a styloví, vyptejte se na štědrovečerní menu svého kraje pamětníků nebo v nejbližším skanzenu či místním muzeu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč