0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staročeské štědrovečerního menu

vanocka
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Chcete večeřet jako vaše prababička? Připravte si devatero chodů.

Jako první si dejte nějakou drobnou sladkost, třeba oplatky s medem, případně pučálku nasladko z jedné mísy. Pak nesmí chybět jáhlová, hrachová nebo bramborová, případně i rybí polévka. Po nich si vychutnejte houbová jídla, typická pro podhorské kraje, třeba kubu.

Rybu si dejte, žijete-li v rybníkářském kraji nebo ve městě. Na stůl patří také ovoce, ať už sušené, nebo čerstvé – jablka, hrušky nebo švestky. Chcete-li být důslední a styloví, vyptejte se na štědrovečerní menu svého kraje pamětníků nebo v nejbližším skanzenu či místním muzeu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit