0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steaková časomíra

Telecí steak
ZDROJ: Couleur/Pixabay
sdílet:

Ideální je upéct steak tak, jak chcete, aniž byste do masa museli říznout. (Nakrojený steak sice můžete dopéct, ale už to nebude ono.)

 

Časování níže počítá s 1,5 cm silnými plátky masa o váze 220 g. U silnějších řezů použijte dotykový test – maso jednoduše stiskněte prsty. Brzy zjistíte, jaké načasování, tedy stupeň propečenosti, vám vyhovuje nejvíc.

Propečenost Časování Na dotek
krvavý 2 minuty z každé strany hodně měkký
medium-krvavý 3 minuty z každé strany měkký
medium 4 minuty z každé strany pružný
medium-propečený 4½ minuty z každé strany pevný
propečený 5 minut z každé strany hodně pevný

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit